Kinesisk boligboble er ved at briste

Det indikerer friske tal for boligpriserne i de 70 største byer, som blev offentliggjort onsdag morgen.

Kinesiske byggearbejdere er her i færd med at fjerne en lejlighed, der ulovligt var blevet opført på toppen af en skyskraber i Shanghai. Lejligheden indeholdt blandt andet en pool, hvor der blev opdrættet guldfisk. Den ulovlige tilbygning gjorde, at ejeren mere end fordoblede arealet af sin lejlighed. Foto: AP

De kinesiske huspriser på nye boliger i maj steg i det færrest antal byer i to år i takt med, at køberne fortsat viser en stigende tilbageholdenhed.

Priserne steg i blot 15 af de 70 største byer i forhold til måneden før, viser data fra National Bureau of Statistics i Beijing.

Priserne faldt i Kinas finansielle centrum, Shanghai, med 0,3 pct., og i den sydlige business-region, Shenzhen, droppede priserne 0,2 pct. Den østlige by Hangzhou oplevede det største fald i maj med prisfald på 1,4 pct. fra april.

Priserne var uændrede i Guangzhou, mens hovedstaden Beijing havde prisstigninger på 0,2 pct.

Måneden før steg priserne i 44 byer.

Et vigtigt fundament

Kinas ejendomsbranche, der af analytikere er blevet betegnet som den største risiko for Kinas økonomi, står med for et overskud af tomme boliger mens priserne er begyndt at falde.

Det fik i sidste måned centralbanken, Peoples Bank of China, til at opfordrede landets største långivere til at fremskynde tildeling af realkreditlån. Men centralregeringen er samtidig afstået fra bredt baserede lempelser af ejendomsrestriktionerner for at holde igen på prisudviklingen.

 

BRANCHENYT
Læs også