Boligsalg: Her går det hurtigere end i København

Det er blevet skrevet meget om opblomstringen på det københavnske boligmarked, men ser man på, hvor hurtigt boligerne bliver solgt i de enkelte kommuner, får københavnerne baghjul.

Rødovre Kommune har den korteste salgstid på ejerlejlighederne, imens Vallensbæk Kommune er hurtigst til at få solgt villaer. Foto: Niels Hougaard

I første kvartal 2014 var det lejlighedssælgerne i Rødovre Kommune, der kom hurtigst af med deres boliger, mens det på villamarkedet var sælgerne i Vallensbæk sydvest for hovedstaden, der hurtigst fik køberne til at skrive under.

Det skriver boligportalen Boliga.dk.

Den gennemsnitlige salgstid i Rødovre Kommune løb op i 85 dage - fire dage hurtigere end i Københavns Kommune - og i Vallensbæk blev der i snit brugt 72 dage på at sælge boligerne, mens der i København gik 109 dage.

Dermed må hovedstadens hussælgere se sig henvist til femtepladsen på landsplan, hvor Allerød Kommune, Tårnby Kommune og Glostrup Kommune alle har kortere salgstider.

De hurtige salg i Vallenbæk Kommune slår også igennem på det gennemsnitlige prisnedslag på boligerne.

Fra husene blev sat til salg, til de blev solgt, blev der i snit barberet 4,4 procent af prisen - det laveste på landsplan - mens det på lejlighedsmarkedet er københavnerne, der kan glæde sig over, at de gennemsnitligt havde bedst held med at holde prisen. Her endte nedslaget på 3,7 procent.

Fald i nedslag

På landsplan er den gennemsnitlige salgstid på huse faldet en anelse fra 1. kvartal 2013 til 1. kvartal 2014.

Sidste år tog det i snit 214 dage at finde en villakøber, mod 211 dage  i år, men på lejlighedsmarkedet er udviklingen mere tydelig.

Her er der barberet 19 dage af salgstiden - fra 136 dage til 119 dage, hvilket svarer til et fald på 14 procent, ligesom lejlighedssælgerne også generelt set kan glæde sig over mindre afslag i prisen set i forhold til sidste år. Nedslagene er således reduceret fra 5,9 til 5,1 procent.

På villamarkedet er der ifølge Boliga status quo på det gennemsnitlige prisnedslag, der såvel i første kvartal 2013 som i første kvartal 2014 endte på 12,3 procent, men der er store forskelle fra landsdel til landsdel.

Priser reduceret med en tredjedel

Mens man i de storkøbenhavnske kommuner i de fleste tilfælde høvler maksimalt 8-9 procent af prisen, har hussælgerne i Lolland Kommune i snit skåret næsten 34 procent af prisen for at få solgt, og naboerne i Guldborgsund Kommune og Vordingborg Kommune har måttet justere priserne nedad med godt og vel 27 procent i snit, før køberne slog til.

Se salgstiden i din kommune her:

Ejerlejligheder

Villaer/rækkehuse

*Boliga har kun medtaget kommuner, hvor der er tinglyst min. 20 handler i 1. kvartal 2014. Salgstiden er defineret som perioden fra en bolig blev udbudt til salg, til den blev registreret som solgt i tinglysningssystemet. Der er således ikke tale om liggetid, som beskriver den periode, hvor usolgte boliger har været udbudt til salg.

BRANCHENYT
Læs også