SAS-chefen erkender: Dybt skuffede resultat

SAS's topchef lægger ikke fingrene imellem, når han skal beskrive selskabets resultatudvikling i andet kvartal af regnskabsåret 2013/14 - det er "dybt skuffende", siger Rickard Gustafson i regnskabet.

Adm. direktør for SAS, Rickard Gustafson.  Foto: Lef R Jansson/AP

- Fortsat intens konkurrence og pres på priserne i det skandinaviske luftfartsmarked reducerede marginerne mere end ventet, og SAS realiserede et underskud før skat på 1078 mio. skr. i andet kvartal. Vi er dybt skuffede over resultaterne, som lå betydeligt under vores forventninger, siger Rickard Gustafson.

Han bemærker dog, selskabet i april nåede en rekordhøj kapacitetsudnyttelse og antallet af passagerer, der fløj med SAS, steg lidt mere end 300.000 i kvartalet.

- Vi fortsætter også med at reducere vores enhedsomkostninger, som faldt 5,3 pct. over kvartalet. Medlemsantallet er også steget betydeligt siden introduktionen af vores forbedrede EuroBonus-program, og vi fortsætter med at udvikle programmet til fordel for vores kunder. Imidlertid viser markedstrenden, at det er afgørende for SAS at agere mere aggressivt, og derfor intensiverer vi nu omsætnings- og omkostningstiltag, siger Rickard Gustafson.

De yderligere omkostningstiltag vil forbedre operationel effektivitet og yderligere forbedre indtjeningen med 1 mia. euro i regnskabsåret 2014/15, vurderer han.

BRANCHENYT
Læs også