Tjeneste finder indhold i dine apps: Sådan fungerer det

Quixey er navnet på en tjeneste, der forsøger at løse et voksende problem - at indhold fra apps ikke er søgbart.

Tjenesten Quixey prøver at gøre apps og app-indhold søgbart.  Foto: AP
Der er mange positive ting at sige om hele app-konceptet, men en af de mindre heldige konsekvenser af app-bølgen er, at den risikerer at skabe et mere fragmenteret internet.

Apps og indhold fra apps er nemlig ikke linket sammen på kryds og tværs og indekseret i søgemaskiner, sådan som det er tilfældet med browser-indhold.

Den udfordring beskrev vi for nogle uger siden i denne artikel, hvor vi også fortalte om nogle af de forsøg, der bliver gjort på at skabe en større sammenhæng i app-miljøet, ikke mindst til gavn for udviklerne.

Tjenesten Quixey, som man kan læse om i MIT Technology Review, er et eksempel på, at man forsøger at gøre apps og app-indhold søgbart.

Quixey har allerede 150 ansatte og en investerings-indsprøjtning på omkring 400 millioner til at udføre missionen med en søgemaskine til app-tidsalderen - en mission som selskabet i øvrigt har været i gang med i nogle år efterhånden.

I dag findes Quixey i tidligere versioner til browseren og til Android, men står det til virksomheden, er tjenesten kun lige blevet født.

Søge-funktion skal ind på alle smartphones

Quixey vil ifølge MIT Technology Review lave en søgeboks til din smartphone, hvorfra du skal kunne søge på eksempelvis "bedste thai-restaurent i San Francisco" eller "taxi hjem," hvorefter du bliver sendt direkte frem til den funktion i en app.

Og selv om de to eksempler måske ikke kendetegner de mest avancerede søge-behov, er der en voksende udfordring i takt med, at vi bruger mere og mere af vores tid i apps og mindre til på de åbne internet via browsere.

En ny statistik fra Comscore viser eksempelvis, at apps nu står for halvdelen af den tid, amerikanerne bruger på internettet.

MIT technology Review skriver om den nye app fra Quixey, der ventes frigivet senere i år, at den eksempelvis kan føre dig direkte til reservationen af et bord på en restaurant i en app på din telefon, men også kan vise resultater fra apps, du slet ikke har installeret.

Hvis du så klikker på linket, installeres app'en, og du sendes direkte til den konkrete funktion.

"Den måde, som folk interagerer med tredjeparts-apps, der er installererede på deres telefon, fungerer ikke," udtaler medstifter af Quixey og CTO, Liron Shapira, til MIT-mediet.

"Et søgefelt er den bedste måde at bruge tredjeparts-apps på - og det er Quixeys vision bringe det søgefelt ind på alle enheder," lyder det videre i artiklen hos MIT Technology Review.

Du kan selv prøve Quixey her.

Læs også på Computerworld:

The missing link i app stores: Hvordan hindrer vi det totale kaos?

Denne artikel er leveret af
BRANCHENYT
Læs også