Aktier åbning: SAS’s tab vokser og aktien taber luft

SAS skuffer investorerne med en kraftig stigning i tabet i andet kvartal, og SAS-aktien taber luft i onsdagens indledende handel. A.P. Møller- Mærsk-aktien oplever fremgang efter tirsdagens kurssmæk.

C20-medlemmerne oplever fremgang over en bred kam, og det er grundlaget for en C20 Cap-indeksstigning på 0,6 pct. til 811,0.

SAS-aktien falder med 3,9 pct. efter sit regnskab for andet kvartal, hvor tabet voksede mere end markedet havde ventet. SAS fik et salg på 8,8 mia. skr. i andet kvartal, hvilket er helt på linje med analytikernes forventninger. Salget er faldet fra 9,9 mia. skr. i samme kvartal i fjor. SAS fik et tab på 1,08 mia. skr. før skat i kvartalet, hvor analytikerne havde ventet et mindre tab på 701 mio. skr. Tabet er øget ganske betydeligt i forhold til 329 mio. kr. i samme kvartal i fjor.

 - Det skandinaviske flymarked er præget af fortsat intensiv konkurrence og prispres. Det rammer indtjeningsmarginalen mere end vi havde ventet, hvilket vi er meget utilfreds med, udtales der i regnskabet, hvor der står at markedsforholdene viser, at det er absolut nødvendigt at agere offensivt, og derfor vil SAS optrappe tiltag på både salg og omkostningssiden.

A.P. Møller - Mærsk B-aktien lukkede tirsdag 5,3 pct. lavere, men kommer lidt igen og stiger med 0,9 pct. til 13.410 kr. Goldman Sachs skriver, at den kinesiske afvisning af P3-tonnagesamarbejdet kan føre til en et øget konkurrencepræget miljø samt en lavere disciplin vedrørende kapacitetsplanlægning på den lange bane. Det nævnes dog også som en positiv faktor for G6-alliancens medlemmer.

Vestas stiger med 1,4 pct. til 269 kr. efter tirsdagens fald på 2,9 pct. Finansministeriet har tirsdag aften udsendt den såkaldte aftaleskitse for vækstplanen 2014, og finansieringen vil ramme vindmølleindustrien. Finansministeriet skriver, at vinduet for opførelse af Kriegers Flak forlænges med 2 år. Kriegers Flak har ellers tidligere aftalt til 2020. Den er planlagt til at blive på 600 MW og dermed også Danmarks største vindmøllepark ifølge Energinet. Yderligere nævnes det at de kystnære møller underlægges et prisloft og samtidig reduceres og koncentreres det kommende udbud heraf fra 500 MW til 400 MW.  Endelig reduceres støtten til landvind med i alt 100 mio. kr. frem mod 2020.

BRANCHENYT
Læs også