Obligationer middag: Renterne sætter sig

Der er lette rentefald Europa over onsdag middag på en dag, der bliver brugt mod at kigge mod den amerikanske centralbank, der efter lukketid offentliggør resultatet af sit igangværende møde.

 I England har centralbanken sendt renten ned.

Den toneangivende 10-årige danske rente handles i 1,41 pct., et dyk på omtrent 2 basispoint fra tirsdag aften. I Tyskland falder renten med et enkelt basispoint til 1,39 pct. mens de italienske og spanske renter falder i samme takt til 2,81 og 2,69 pct.

Onsdag har ikke budt på nogen banebrydende nøgletal fra Europa. En let skuffende opgørelse over ledende svenske indikatorer har sendt renterne en smule op hos vores broderfolk mens byggeriet i eurozonen steg pænt i april.

I England stiger renten på landet 10-årige statsobligationer med 4 basispoint til 2,74 pct. efter referatet fra det seneste nationalbankmøde viste, at Bank of England er overrasket over, at markedet knytter så lav en sandsynlighed til en rentestigning allerede i 2014.

Af referatet fremgår det desuden, at centralbankens pengepolitiske komité venter, at økonomien kan fastholde sit væksttempo.

- I den sammenhæng er den lave sandsynlighed for en renteforhøjelse, som visse priser på de finansielle markeder antyder, til en vis grad overraskende, hedder det ifølge Bloomberg i referatet.

Dagens største nyhed kommer efter, at det danske marked har lukket og slukket. Kl. 20 kommer beslutningerne fra junis møde i den amerikanske centralbank. Her ventes ifølge Bloomberg en fastholdelse af renten på 0,25 pct. og en reduktion af den månedlige stimulus til markedet til 35 mia. dollar fra 45 mia. dollar.

BRANCHENYT
Læs også