Aktier middag: C20 indhenter det tabte

Det toneangivende danske C20 Cap-indeks indhenter onsdag tabet fra tirsdag, hvor en grim nyhed fra A.P. Møller - Mærsk trak markedet sydover. Uden for indekset spillet SAS en hovedrolle, da flyselskabet har leveret et større underskud for første halvår.

Samlet stiger C20 Cap med 0,7 pct. til indeks 811,17 og udvisker dermed tirsdagens tilbagegang.

I toppen af indekset befinder Vestas sig med en stigning på 3,0 pct. til 273,30 kr. uden større, selskabsspecifikke nyheder.

Aktierne i A.P. Møller - Mærsk tager revanche efter tirsdagens fald på over 5 pct. i både A- og B-aktien. Tirsdag vendte Kina tommelen ned over for det stort anlagte P3-samarbejde mellem Maersk Line, MSC og CMA CGM. Dermed kan Maersk Line kigge langt efter de markante besparelser, et sådan samarbejde ville have udløst.

Onsdag, efter at chokket har lagt sig en smule, vinder aktierne lidt af det tabte tilbage. Mærsks A-aktie stiger 2,0 pct. til 12.940 kr., mens B-aktien stiger 1,6 pct. til 13.500 kr.

I bunden af C20 ligger Novozymes med et fald på 0,3 pct. til 268,40 kr. og DSV med et fald på 0,3 pct. til 177,50 kr. Der er ingen større nyheder i hverken Novozymes eller DSV.

Så er der straks mere nyt uden for C20, hvor SAS har leveret et regnskab, der ifølge selskabet selv er "dybt skuffende".

Det er da også svært at beskrive et underskud på 1078 mio. skr. i andet kvartal af regnskabsåret 2013/14. Mens der var ventet et underskud i markedet, blev virkeligheden endnu værre. Samtidig bliver forventningerne til hele året nedjusteret, så man nu kun ser et overskud, hvis man fraregner nye restruktureringsomkostninger.

- Fortsat intens konkurrence og pres på priserne i det skandinaviske luftfartsmarked reducerede marginerne mere end ventet, og SAS realiserede et underskud før skat på 1078 mio. skr. i andet kvartal. Vi er dybt skuffede over resultaterne, som lå betydeligt under vores forventninger, skrev direktør Rickard Gustafson i regnskabet.

Med underskuddet kommer endnu en spareplan, umiddelbart den sjette siden 2002. Det inkluderer 300 afskedigelser og "yderligere betydelige tiltag i milliardklassen", som vil blive kommunikeret til efteråret.

- Vi vidste godt, at prispresset havde været hårdt, men jeg havde ikke regnet med, at det skulle gå så hårdt ud over det samlede resultat. Kigger jeg ned over resultatopgørelsen er indtægterne lavere og næsten alle omkostningsposter højere, end det jeg regnede med. Så på mange måder er det et rigtigt skidt regnskab, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

SAS' aktie klarer sig dog med et fald på 2,0 pct. til 10 kr.

I periferien falder aktierne i Aarhus Elite med 1,6 pct. til 0,62 øre på trods af, at selskabet, der står bag AGF, har ansat Jacob Nielsen som ny administrerende direktør.

BRANCHENYT
Læs også