Aktier: Vestas og Mærsk tilbage på ret køl

Det danske C20 Cap-indeks lukkede onsdag med en stigning på 0,8 pct. i 812,28, hvor Vestas vandt noget af de seneste dages tabte terræn tilbage.

- Der er beskedne aktiestigninger i Europa frem mod aftenens rentemeddelelse fra den amerikanske centralbank (Fed). Fokus vil især være på indikationer om, hvornår centralbanken har i sinde at hæve renterne, skrev Nordea onsdag eftermiddag.

Vestas steg 4,8 pct. til 278 kr. efter tirsdagens fald på 2,9 pct. i kølvandet af flere negative analytikeranbefalinger. Finansministeriet udsendte tirsdag den såkaldte aftaleskitse for vækstplanen 2014, og finansieringen vil ramme vindmølleindustrien. Finansministeriet skrev, at vinduet for opførelse af Kriegers Flak forlænges med 2 år. Yderligere nævnes det at de kystnære møller underlægges et prisloft og samtidig reduceres og koncentreres det kommende udbud heraf fra 500 MW til 400 MW.  

A.P. Møller - Mærsk B-aktien kom lidt igen og steg med 2,4 pct. til 13.610 kr. efter tirsdagens fald på 5,3 pct. Goldman Sachs skrev, at den kinesiske afvisning af P3-tonnagesamarbejdet kan føre til en et øget konkurrencepræget miljø samt en lavere disciplin vedrørende kapacitetsplanlægning på den lange bane. Finanshuset sænkede også kursmålet på aktien til 13.500 kr. fra 14.000 kr. og samtidig blev anbefalingen neutral gentaget.

SAS-aktien steg 2,9 pct. til 10,50 kr. efter sit regnskab for andet kvartal, hvor tabet voksede mere end markedet havde ventet. SAS fik et tab på 1,08 mia. skr. før skat i kvartalet, hvor analytikerne havde ventet et mindre tab på 701 mio. skr. Tabet er øget ganske betydeligt i forhold til 329 mio. kr. i samme kvartal i fjor. Sydbank pointerede, at billetpriser i frit fald trækker indtjeningskraften ud af SAS. Finanshuset fremhævede også, at SAS lancerer nye sparetiltag, hvor besparelser i support-funktioner og investeringer i automatisering skal være med til at sænke omkostningerne med 1 mia. skr. fra 2014/15.

GN Store Nord fortsatte de seneste dages optur og onsdag blev det til en stigning på 3,8 pct. til 160,50 kr. Blandt sidepapirerne fortsatte Lundbeck opturen med en fremgang på 2,3 pct. til 145,90 kr.

Novozymes faldt 0,1 pct. til 269 kr. Finanshuset Jefferies gentog onsdag anbefalingen hold og kursmålet på 215 kr. på aktierne i den danske enzymproducent. 

BRANCHENYT
Læs også