Obligationer: Renteretræte før Fed-møde

Renterne faldt tilbage Europa over forud for mødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag. Resultatet fra mødet bliver offentliggjort efter dansk børslukketid, og der spekuleres i, om det kan bringe nyt i forhold til en rentestigning.

Den toneangivende danske 10-årige rente faldt onsdag med 4 basispoint til 1,39 pct. I Tyskland faldt den toneangivende rente i nogenlunde samme takt til 1,37 pct., mens der var rentestigninger i Italien og Spanien. Her steg renterne med 3 og 5 basispoint til 2,85 og 2,75 pct.

Onsdag bød ikke på større europæiske nøgletal, og fokus var ensidigt rettet mod USA. Mens Fed forventes at fastholde renten på 0,25 pct. og sænke sin stimulus til 35 mia. dollar om måneden, vil centralbankens estimater for økonomien og arbejdsmarkedet tiltrække sig opmærksomhed.

- Markedet fik forløbet sig selv efter tirsdagens inflationstal og dertil hørende forventning om et retningsskifte fra Fed. Men der skal mere til, før Fed ændrer holdning. Centralbanken er ikke på et sted, hvor den vil tale om at hæve renten i den overskuelige fremtid, siger chef for obligationshandel hos Guggenheim Securities, Jason Rogan, til Bloomberg News.

I England faldt renten, efter at nationalbanken i sit referat fra seneste møde skrev, at den var overrasket over markedets indregning af en rentestigning.

Det sendte den toneangivende 10-årige britiske rente ned med 4 basispoint til 2,73 pct. Renten steg med 7 basispoint til 2,79 pct. sidste uge, da nationalbankchef Mark Carney indikerede en rentestigning.

BRANCHENYT
Læs også