Kinesisk guldjagt kan skabe sød musik

China National Gold Group forsøger at være i dialog med Barrick Gold og Newmont Mining, der ellers har brudt med hinanden.

Kina er blevet verdens største forbruger af guld og har overtaget tronen fra Indien i 2013, og den kinesiske interesse i guldmarkeder er også rettet mod mineselskaberne. Kinas største guldmineselskab, China National Gold Group, fører samtaler med de to konkurrenter Barrick Gold og Newmont Mining om et muligt samarbejde. Det skriver den canadiske avis The Globe and Mail, som citerer præsident Xin Song fra statsejede China National Gold.

Den kinesiske samarbejdspartner virker ikke til at have lommesmerter, da Xin Song udtaler til den canadiske avis, at finansieringen ikke er noget problem, men at udfordringerne i højere grad er at finde aktiver af en god kvalitet.

Langvarig kur

Barrick Gold, som har base i Toronto i Canada, imens Newmont Mining er fra Colorado USA, er to af verdens største guldmineselskaber, og de har i mere end 10 år forsøgt at nå til enig om en fusion, men den faldt til jorden i april, da Barrick Gold meddelte, at Newmont Mining havde afsluttet fusionsforhandlingerne.

Allerede i februar var der samtaler med den kinesiske aktør ved en minekonference i Miami. Forhandlingerne har været vidtfavnende, og der er tale om projektsamarbejde, fælles selskaber og ideer til omkostningsreduktioner. Det er dog småt med konkrete meldinger om hvilket former for samarbejde der tales om nu. Yderligere tilføjer Xin Song, at han også har ført samtaler med canadiske Kinross Gold.

BRANCHENYT
Læs også