Asien: Investorerne følger i Wall Streets fodspor

Der er hævede arme på de fleste asiatiske aktiebørser torsdag morgen.

En særdeles afdæmpet indstilling hos den amerikanske centralbank - Federal Reserve - på det pengepolitiske møde og i centralbankschef Janet Yellens efterfølgende kommentarer, gav anledning til kursfest på Wall Street, og festen fortsætter i blandt andet Tokyo torsdag morgen.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger med et plus på 1,2 pct. først på eftermiddagen i den centralasiatiske tidszone.

Janet Yellen nedtonede effekten af forbrugerpris-inflationen i USA, som blev beskrevet som "lidt på den høje side". Men det er resultatet af en vis "støj", og eksklusive disse forstyrrelser har inflationen været stort set på linje med prognosen, vurderede hun på pressemødet efter det pengepolitiske møde.

Udsigten til fortsat lave renter sendte S&P-indekset til rekord, og i Tokyo følger investorerne i fordsporerne på deres amerikanske kolleger. Det er på trods af en mindre styrkelse af yen.

Det toneangivende Nikkei-indeks og det bredere Topix-indeks øger begge med 1,6 pct.

I Hongkong følges trenden med en stigning i Hang Seng på 0,3 pct., mens børserne på fastlandet som nogle af de eneste ligger i minus. Såvel Shanghai Composite som CSI 300 falder 0,5 pct.

Blandt de øvrige børser er stigning i Sydneys ASX-indeks, Taiwans Taiex-indeks og Singapores Straits Times på henholdsvis 1,2 pct., 0,2 pct. og 0,1 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks falder 0,1 pct.

De amerikanske futures handles med marginale stigninger på under mod 0,1 pct. i Asien.

BRANCHENYT
Læs også