Hearts on Fire solgt til kineserne

Verdens største smykkeforhandler manglede nye varer på hylderne - og købte en hel kæde.

Den Hong Kong-baserede smykkeforhandler Chow Tai Fook vil have dyre smykker i sit sortiment, idet koncernen har lavet en opkøbsaftale med amerikanske Hearts on Fire fra Boston. Kinesiske Chow Tai Fook betaler 150 mio. dollar (825 mio. kr.) for den amerikanske luksusforhandler.

Selv om aftalen blot lige er blevet offentliggjort vurderer det kinesiske selskab, at den første Hearts on Fire-butik i Kina vil blive åbnet inden for de kommende seks måneder. Hearts on Fire har ingen butikker i Kina, men er repræsenteret i 31 lande med 500 salgssteder.

En gigant

Chow Tai Fook er verdens dyreste smykkeforhandler målt på markedsværdi, og den kinesiske mainstream kædes værdi er på 15 mia. dollar (82,5 mia. kr.). Den kinesiske gigant betaler opkøbet med kontanter.

Chow Tai Fook aflagde regnskab onsdag, og her blev det nævnt, at opkøbet skal være med til at løfte koncernens gennemsnitlige smykkesalg pris. Direktør Kent Wong udtaler til Bloomberg News, at opkøbet også øger sortimentet af diamantsmykker.

Ud til kineserne

Analytiker Aaron Fischer fra finanshuset CLSA udtaler, at opkøbet var en positiv overraskelse, som kom i forbindelse med Chow Tai Fooks regnskab. Aaron Fischer vurderer, at der ikke er mange kinesere som kender Hearts on Fire, men det vil Chow Tai Fook lave om på.

Det kinesiske salg af luksusproducenter såsom smykker har været igennem et hårdt år i 2013, efter de tidligere tiders ekstreme vækstrater.

BRANCHENYT
Læs også