Mærsk-aktien er stadig attraktiv trods lang næse

Nu er det det rigtige tidspunkt til at købe Mærsk-aktier til spotpriser ifølge flere bankers analytikere.

Ifølge flere analytikere er det nu, man skal købe Mærsk-aktier, hvis man vil have dem til spotpriser.  Foto: Charlotte De La Fuente

Anbefalingen om køb kommer i kølvandet på Kinas afvisning af den såkaldte P3-alliance af rederier, der tæller Maersk Line.

Det skriver dagbladet Børsen.

- Vi tror, at markedets reaktion udgør en god købsmulighed, vurderer Finn Bjarke Pedersen, shippinganalytiker i Nordea, ifølge dagbladet Børsen.

- Effekten af den kuldsejlede P3-alliance vil være begrænset og Maersk Lines succesfulde bestræbelse på at høste konstance omkostningsreduktioner vil fortsætte fremover, uddyber Nordea, ifølge dagbladet Børsen.

Sydbanks Jacob Pedersen erklærer sig enig i den analyse og i købsanbefalingen af Mærsk-aktien, der tirsdag tog imod et kurssmæk der samlet set gjorde aktionærerne 16 mia. kr. fattigere.

Rettet - men ikke helt oppe

Onsdag rettede aktien sig noget og vandt 8 mia. tilbage, men der er altså stadig potentiale for stigninger ifølge analytikerne. De mener, at markedet muligvis har overvurderet betydningen af den kuldsejlede P3-alliance mellem verdens største rederier, der skulle have givet Maersk Line milliard-besparelser i de kommende år.

Både Nordea og Sydbank fastholder deres købsanbefalinger af Mærsk-aktien.

BRANCHENYT
Læs også