Amazon lancerer udfordrer til iPhone

Internethandelsfirmaet Amazon vil nu udfordre rivalerne Apple og Samsung med en helt ny smartphone ved navn "Fire Phone", der tilbyder 3D- og håndfri funktioner. Det skriver Financial Times.

Amazon vil være med på bølgen af smartphone-producenter.  Foto: Reed Saxon/AP

Det skriver Financial Times.

Onsdag aften kunne Amazon ende årelange spekulationer om virksomhedens fremtidige tilstedeværelse på smartphone-markedet, da topchef Jeff Bezos kunne præsentere den nye "Fire Phone".

Den adskiller sig fra konkurrenterne på flere områder, og så åbner den for eksponering af Amazons allerede eksisterende produkter.

- De går efter hele pakken her. Udover en hardware af høj kvalitet får man Amazons musik- og videoprogram med i købet, siger Jefferson Wang fra konsulentbureauet IBB Consulting.

Også Wayne Lam, der er markedsanalytiker hos industrikonglomeratet IHS, ser telefonen som en måde at lokke kunder til Amazons kerneprodukter:

- Hovedformålet er her at give næring til den helt store maskine, som er online detailhandel og andre digitale services. Denne telefon er et medie til at fremvise virksomhedens digitale indhold og sælge dette til kunderne, udtaler han til Financial Times.

Prisen starter ved 199 dollar, svarende til 1100 kr., for en model med 32 GB, hvor kunden er bundet i to år. En ulåst og kontraktfri udgave koster 649 dollar, mens Apples iPhone 5S med samme kapacitet koster 749 dollar ifølge Apples egen hjemmeside.

BRANCHENYT
Læs også