Obligationer åbning: Fed-drevet rentefald

De danske renter drager som ventet sydover fra åbningen torsdag, hvor investorerne kan konstatere, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften fastholdt sin politiske kurs.

Med den seneste tids lidt forhøjede inflationstal i USA havde dele af markedet øjnet muligheden for, at Fed-chef Janet Yellen ville følge i fodsporene på sin britiske kollega, Mark Carney, og forberede markedet på, at en renteforhøjelse kunne komme lidt tidligere, end markedet havde regnet med.

Det gjorde Janet Yellen ikke. Hun fastholdt i det store og hele ordlyden fra det seneste rentemøde, og da vækstestimaterne for i år samtidig blev sænket, tog de amerikanske renter en tur nedad.

Reaktionen var onsdag et fald i den 10-årige amerikanske rente fra omkring 2,65 pct. til 2,59 pct. og yderligere et fald på et basispoint til 2,58 pct. i den asiatiske handel torsdag. Tendensen smitter af herhjemme, hvor den 10-årige rente er åbnet godt 2 basispoint lavere end onsdag i knap 1,37 pct.

Janet Yellen forklarede de seneste lidt høje inflationstal med støj, og den amerikanske centralbank gentog meldingen om, at renten vil forblive lav i "lang tid", efter at obligationsopkøbene afsluttes.

De månedlige obligationsopkøb ventes stadig at blive reduceret i afmålte skridt, efter at de onsdag blev reduceret med 10 mia. dollar sammen med en fastholdelse af den ledende rente, fed funds.

- Fed leverede en relativt neutral meddelelse fra dagens (onsdagens, red) FOMC-møde, som indikerer, at de pengepolitiske udsigter ikke har ændret sig i betydelig grad, skriver Johnny Bo Jakobsen, der er chefanalytiker med den amerikanske økonomi som speciale, i en kommentar.

Den vurdering bakkes op af eksperterne i Danske Bank.

- FOMC's meddelelse viste kun små ændringer og var som sådan lidt mindre høgeagtig end ventet. Fed fastholdt ordlyden omkring inflationen til trods for den seneste stigning i kerneinflationen og fortsætter med at slå en forsigtig tone an. Det var en lille overraskelse, skriver chefanalytiker Allan von Mehren, der også kun oplevede små ændringer i ordlyden i forhold til vækst og arbejdsløshed.

Torsdag rettes fokus mod amerikanske tal for nytilmeldte ledige, hvor konsensus ifølge Bloomberg News er et lille fald til 313.000 i sidste uge fra 317.000 ugen forinden. Sidst på eftermiddagen følger aktivitetsindekset fra Philadelphia Fed og de ledende indikatorer. Der ventes et lille fald i Philly Fed til indeks 14,0 i juni fra 15,4 i maj, men en fremgang i de ledende indikatorer på 0,6 pct. i maj.

BRANCHENYT
Læs også