Nets præsenterer ny betalingsløsning

Datterselskabet Teller har lavet samarbejde med nyt engelsk firma.

PowaTag gør det muligt at købe direkte fra en magasinreklame. Foto: Youtube

Betalingskort som Dankort, Visa og Mastercard, mobilbetaling som MobilePay og Swipp og online betaling som ePay og Dibs.

Betalingsjunglen kan være svær at overskue. Det bugner med forskellige løsninger, og nu melder endnu en spiller sig på banen.

Spilleren hedder PowaTag og er en ny måde at tænke betaling på. Løsningen bruger blandt andet såkaldte QR-koder, som man kan scanne med sin smartphone.

En hurtig handel

Koden kan sidde på varen, i en annonce i et blad, på en reklame på gågaden eller et hvilket som helst andet sted. Når kunden scanner koden via PowaTags app, kommer man direkte ind til en betalingsside, hvor man kan købe produktet direkte og få sendt det til sin hoveddør.

20 sekunder. Så er varen bestilt og betalt.

”Eksempelvis er der mange afbrydelser på nettet, fra kunden lægger varen i kurven, til man foretager selve købet. Vi ved, at næsten 2 ud af 3 handler ikke bliver til noget, og vi synes, at PowaTag er en rigtig god løsning til at gennemføre de her transaktioner meget hurtigere,” siger Kåre Regnarsson, som er seniormanager hos Teller til epn.dk.

Teller er den førende indløser af internationale betalingskort i Norden og er et datterselskab i Nets. Det er Teller, som netop har indgået et samarbejde med den engelske virksomhed Powa Technologies, som står bag PowaTag.

”Flere store forretninger”

Mere end 385 globale virksomheder har allerede taget løsningen til sig. Blandt andre L’oreal, Adidas, Carrefour og Universal Music. PowaTag er netop blevet lanceret i Frankrig og vil blive introduceret i England efter sommerferien.  

Med det nye samarbejde med Teller er en dansk introduktion af PowaTag inden for rækkevidde.

”Vi ønsker, at flere store forretninger skal lancere det samtidig. Vores ambition er, at det sker ved årsskiftet,” siger Kåre Regnarsson.

Teller vil ikke afsløre, hvilke ”store forretninger” man har i tankerne.

Om Teller
  • Teller er indløser af internationale betalingskort i Norden
  • Datterselskab i Nets koncernen, som er indløser af dankort
  • I Danmark indløser Teller følgende betalingskort: MasterCard, Visa, JCB, UnionPay og American Express
  • Teller er det tidligere PBS
  • Har hovedkontor i Ballerup og kontorer i Oslo og Stockholm

Et supplement til MobilePay

Pointen hos Teller er, at kunderne ikke skal gå forgæves, hvis de ønsker at bruge PowaTag.

”Når man har lagt appen ned på sin telefon, så skal man også have mulighed for at bruge den. Hvis kunden får en god oplevelse med det, leder kunden efter det igen,” siger Kåre Regnarsson.

Hos Teller mener man ikke, at eksisterende og nye betalingsløsninger som eksempelvis Danske Banks MobilePay er et problem.

”Der er mange løsninger, der er på vej, men PowaTag har en anden funktion, så vi ser det ikke som en konkurrent til de andre løsninger, men som et supplement,” siger Kåre Regnarsson.

Teller mener, at PowaTag især er oplagt at bruge i kampagner, på nettet og i reklamer. I visse fysiske butikker vil det også være en god løsning, men det er ikke her, at produktet har størst potentiale, lyder det.

Glade for samarbejdet

Hos Powa Technologies er man glade for samarbejdet og peger på, at det kan give nye muligheder for detailhandlen i Danmark.

”Vores teknologi skaber nye muligheder for mange af verdens største detailforretninger og brands, så det er vigtigt for os, at vi har en partner i regionen, som har en betroet, ledende position på markedet for betalinger,” siger Dan Wagner, som er administrerende direktør og grundlægger af Powa Technologies.

Og han tilføjer:

”Vores løsninger vil skabe værdi og hjælpe forretningerne med at udnytte flere kanaler, generere øget salg og i højere grad imødekomme kunderne på et tidspunkt med øget pres på markedet.”

Investering på 527 mio. kr.

Tidligere har Powa Technologies modtaget hele 517 mio. kr. i investeringer fra en venturekapitalfond, som kunne se stort potentiale i projektet. Beløbet er det næststørste i historien i forhold til størrelsen på investeringspuljer.

”Vi fik alle de penge, fordi investorerne har indset, at detailhandlen er under pres,” sagde Geert Berckmans, som er koncernchef i Powa Technologies, i april til epn.dk.

Læs også