Aktier åbning: Feds meldinger hjælper aktierne

Det danske C20 Cap-indeks åbner torsdag med en stigning på 0,4 pct. i 815,58 og indekset følger dermed den positive udvikling i Europa efter at den amerikanske centralbank onsdag aften i forbindelse med rentemødet meddelte, at renterne forbliver lave i længere tid.

På den danske scene fortsætter Vestas opturen, mens Chr. Hansen bliver presset lidt tilbage efter en sænket anbefaling hos DNB Markets. Blandt sidepapirerne er Bang & Olufsen i fokus efter foreløbige salgstal for fjerde kvartal og prognoser for det nye regnskabsår.

Chr. Hansen falder 0,8 pct. til 232,80 kr. Det norske finanshus DNB Markets sænker anbefalingen på Chr. Hansen-aktien til hold fra køb og samtidig bliver kursmålet skåret til 255 kr. fra 259,66 kr.

Vestas-aktien fortsætter den positive udvikling med en stigning på 1,9 pct. til 283,40 kr. efter onsdagens stigning på 4,8 pct. Vestas-aktionærerne har fået nyt fra Indien, hvor vindmølleproducent Suzlon har modtaget en meddelelse om at fortsætte med en vindmøllepark på 48 styk S97-2,1 MW-vindmøller på samlet set 100,8 MW til en vindmøllepark i Tejuva i Rajasthan. Godkendelsen til at fortsætte kommer fra CLP India, der er et investorejet elforsyningsselskab og en af de største udenlandske investorer i den indiske elektricitetssektor.

Nordea giver en fyreseddel til cirka 300 medarbejdere i Sverige som del af en omkostningsbesparelsesplan, der blev annonceret tidligere i år. Det skriver den svenske avis Dagens Industri ifølge Bloomberg News uden at give nogen kilder. Nordea åbner med en stigning på 0,4 pct. i 80,05 kr.

Coloplast har onsdag fået løftet kursmålet hos det tyske finanshus Commerzbank, der hæver det til 570 kr. fra 500 kr. Samtidig gentager finanshuset anbefalingen køb. Coloplast stiger 0,6 pct. til 495,10 kr.

SAS fortsætter med en stigning på 1,0 pct. til 10,60 kr. opturen efter onsdagens regnskab for det forskudte andet kvartal, hvor det blev til en stigning på 2,9 pct. SAS' koncernchef Richard Gustafson har i et interview med Berlingske Tidende har sagt, at luftfartsselskabet søger at spille en rolle i konsolideringen i sektoren. Det skriver Bloomberg News. Han pointerer også, at Europa har brug for konsolidering og han henviser til USA, hvor mange hårde år førte til en heftig konsolidering, hvilket bragte balance i sektoren, og det samme vurderes ifølge Gustafson at være nødvendigt i Europa.

Bang & Olufsen åbner med en stigning på 2,3 pct. i 66 kr. efter det foreløbige regnskab for det forskudte fjerde kvartal, hvor omsætningen er lavere end ventet og der meldes om, at der fortsat overvejes at styrke selskabets kapitalgrundlag med henblik på at accelerere væksten. B&O's omsætning steg 8,2 pct. i fjerde kvartal til 801 mio. kr., hvilket var svagere end analytikerprognosen på 818,7 mio. kr. Bang & Olufsen har besluttet at undersøge muligheden for at styrke kapitalgrundlaget ved en accelereret bookbuilding-proces i perioden frem til offentliggørelsen af årsrapporten for regnskabsåret 2013/14. For 2014/15 forventer B&O en forbedret EBIT sammenlignet med 2013/14.

BRANCHENYT
Læs også