Analytiker: B&O mangler ikke penge

Kapitaltilførsel hos B&O er ikke livsnødvendig. Men måske er tidspunktet helt rigtigt.

B&O-aktien steg kraftigt efter børsmeddelelsen torsdag morgen. Foto: Simon Fals

Teknologiselskabet Bang & Olufsen (B&O) accelererede torsdag processen med at hente ny kapital til selskabet.

Der er frem mod offentliggørelsen af årsregnskabet i midten af august sat gang i en såkaldt bookbuildingproces, hvor interesserede investorer har mulighed for at komme på banen.

B&O understreger selv, at man ikke endegyldigt at besluttet at gennemføre kapitaltilførslen, og man kan da også klare sig uden, mener analytiker.

"Jeg anser ikke B&O for at være i økonomiske vanskeligheder. Det handler om, at man ønsker at udnytte de positive vinde, der aktuelt er på aktiemarkedet til at sætte skub på væksten," siger senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen.

Fornuftigt grundlag

Han peger på, at selskabets kapitalgrundlag er fornuftigt, selvom Struer-virksomheden kom ud af det netop forgangne år med et underskud efter skat.

Jeg anser ikke B&O for at være i økonomiske vanskeligheder.

Senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen

Den valgte fremgangsmåde tyder på, at B&O går efter at tiltrække en snæver investorkreds blandt de institutionelle investorer i stedet for en breds kreds af mindre investorer.

Hvordan er interessen?

Om førstnævnte er interesseret, er vanskeligt at spå om. Den økonomiske krise har ikke været B&O venligt stemt, og selvom selskabet de seneste år har iværksat en række vækstinitiativer med en kraftig overhaling af butiksnetværket, nye produkter, en ny og billigere produktserie i B&O Play og forstærket fokus på det lukrative kinesiske marked, så er det svært at vurdere, hvor B&O aktuelt står.

Det er ligeledes uklart, hvilket beløb B&O går efter ved en eventuel kapitaltilførsel.

Trecifret millionbeløb

Ser man på markedsførings- og distributionsomkostningerne, som ligger over 1 mia. kr., så skal der altså et pænt beløb til, hvis selskabet skal rykke noget på den front, og der også skal være noget til at investere i produktudvikling.

"Det kunne være et trecifret millionbeløb, men det er svært at komme det nærmere, fordi vi ikke ved, hvor meget der skal til for at accelerere væksten," siger Søren Løntoft Hansen.

Selskabets omsætning voksede i fjerde kvartal til 801 mio. kr., hvilket er en fremgang på 8,2 pct.  Ser man på hele året, har den jyske teknologiproducent solgt for 2.864 mio. kr. i år sammenlignet med 2.814 mio. kr. i fjor.

Ventede mere vækst

Det er en mindre fremgang på 1,8 pct., men særligt fremgangen i fjerde kvartal skuffer en anelse.

"Jeg havde ventet mere vækst i toplinjen i fjerde kvartal. Man skal være opmærksom på, at der er en store filling-effekt, fordi butikkerne skal have de nye Beovision Avant-fjernsyn på lager. Her skuffer salget en smule," siger analytikeren.

Aktionærerne har indtil videre taget godt imod nyheden fra selskabet, hvis aktie torsdag efter to timers handel er steget med knap 8 pct. Kursen er faldet en anelse efter, at den tidligere i dag var i årets højeste niveau i kurs 72.

BRANCHENYT
Læs også