FLS Plast slipper ikke udenom kartelbøde

EU-Domstolen har torsdag afgjort, at det danske firma FLS Plast ikke slipper for millionmøde fra 2012.

FLS PLast slaæ betale de knap 108 mio. kr., som virksomheden blev idømt en bøde på i 2012. Det fastslår EU-Domstolen.  Foto: Colourbox

Det danske industrivirksomhed FLS Plast slipper ikke for at betale en bøde på 14,45 millioner euro svarende til knap 108 millioner kroner, som selskabet har fået for en kartelsag mod et tidligere datterselskab tilbage i 2005.

Det har EU-Domstolen afgjort torsdag.

Oprindeligt var bøden på 15,3 millioner euro, cirka 114 millioner kroner - en bøde som FLS Plast fik sammen med firmaets moderselskab, FLSmidth, i 2005.

Men i 2012 blev en del af bøden annulleret og sat ned til 108 millioner kroner, fordi FLS Plast havde bragt sagen for retten.

Selskabet var solgt videre

Det havde firmaet gjort, fordi det ikke mente, at det skulle stå til ansvar for ulovligheder, som dets datterselskab Trioplast Wittenheim havde foretaget mellem 31. december 1990 til den 31 december 1991.

På det tidspunkt havde firmaet solgt datterselskabet til det franske Trioplanex.

Selv om FLS Plast havde fået nedsat bøden i 2012, bragte firmaet dommen til EU-Domstolen, men uden held. FLS Plast ville blandt andet slippe for at betale sagsomkostningerne for den årelange sag, og de ville have nedsat bøden yderligere.

Men det resterende beløb på 108 millioner kroner skal virksomheden altså stadig betale, har domstolen afgjort torsdag.

Vil ikke påvirke regnskabet

Også moderselskabet FLSmidth havde forsøgt at få bøden nedsat yderligere efter 2012, men det blev også afvist af EU-Domstolen i marts 2014.

Koncernens forventninger til 2014 vil ikke blive påvirket af bøden, skriver FLSmith i en meddelelse. Beløbet er allerede blevet betalt af FLSmidth, og dermed anser koncernen sagen som afsluttet.

Bøden kommer af en kartelsag fra 2005, hvor EU-Kommissionen udskrev bøder for 290 millioner euro, svarende til omkring 2,1 milliarder kroner, til 16 virksomheder.

BRANCHENYT
Læs også