Obligationer middag: Renten holder sig lavere efter Fed-melding

Renterne holder sig lavere både i Danmark, Europa og USA torsdag efter meldingerne fra den amerikanske centralbank onsdag aften.

Federal Reserve og centralbankchef Janet Yellen fastholdt sin politiske kurs med næsten samme ordlyd som seneste rentemøde, og da vækstestimaterne for i år samtidig blev sænket, tog de amerikanske renter en tur nedad.

Nogle i markedet havde, efter den seneste tids lidt højere inflationstal, øjnet muligheden for, at Fed-chef Janet Yellen ville følge i fodsporene på sin britiske kollega, Mark Carney, og forberede markedet på en lidt tidligere renteforhøjelse end ventet.

Det skete dog ikke, og renterne faldt stort set alle steder.

Torsdag ved 11-tiden ligger den toneangivende 10-årige danske rente i 1,37 pct., eller knap 3 basispoint under niveauet fra onsdag eftermiddag. Rentefaldene for de 10-årige renter i andre europæiske lande holder sig også på samme niveau, mens rentefaldet i USA fastholdes på cirka 5 basispoint til 2,58 pct.

- FOMC's meddelelse viste kun små ændringer og var som sådan lidt mindre høgeagtig end ventet. Fed fastholdt ordlyden omkring inflationen til trods for den seneste stigning i kerneinflationen og fortsætter med at slå en forsigtig tone an. Det var en lille overraskelse, skriver chefanalytiker Allan von Mehren, der også kun oplevede små ændringer i ordlyden i forhold til vækst og arbejdsløshed.

Torsdag eftermiddag rettes fokus mod amerikanske tal for nytilmeldte ledige, hvor konsensus ifølge Bloomberg News er et lille fald til 313.000 i sidste uge fra 317.000 ugen forinden. Sidst på eftermiddagen følger aktivitetsindekset fra Philadelphia Fed og de ledende indikatorer. Der ventes et lille fald i Philly Fed til indeks 14,0 i juni fra 15,4 i maj, men en fremgang i de ledende indikatorer på 0,6 pct. i maj.

I Europa har Norges Bank åbnet op for muligheden for en rentenedsættelse senere i år, og den første renteforhøjelse ses nu først i starten af 2016 mod tidligere sommeren 2015. Det har svækket den norske krone markant, og den 10-årige norske rente dykker mere end 6 basispoint til 2,52 pct.

BRANCHENYT
Læs også