Aktier middag: B&O i hopla efter overraskelsesangreb

Bang & Olufsen nyder aktiemarkedets gunst torsdag efter at have overrasket med foreløbige resultater for fjerde kvartal samt flere detaljer om en styrkelse af kapitalgrundlaget.

Samlet set holder de danske aktier en lidt positiv tendens oven på meldingerne fra den amerikanske centralbank onsdag aften, der fik markedet til at ånde lettet op og sende aktiekurserne højere.

Federal Reserve fastholdt, at der vil gå et godt stykke tid, fra bankens obligationsopkøb er afsluttet, til den ledende rente sættes op. Der var ellers spekuleret i, om centralbankchef Janet Yellen ville skærpe tonen en smule oven på den seneste tids forhøjede inflationstal fra USA.

C20 Cap-indekset stiger 0,2 pct. til 814,3, men det er uden for eliteaktierne, man finder dagens største historie, nemlig Bang & Olufsen.

Efter et underskud af primær drift på 61 mio. kr. for de første ni måneder af 2013/14 skulle Bang & Olufsen løbe stærkt for at indfri sine egne forventninger om et nulresultat af primær drift for hele året. Og det har selskabet gjort, fortæller Bang & Olufsen, der stadig venter et nulresultat.

Bang & Olufsen fik en omsætning i fjerde kvartal på 801 mio. kr. svarende til en vækst på 8,2 pct. fra samme periode regnskabsåret før. Den højere omsætning, en forbedret bruttomarginal og en stram omkostningsstyring medførte ifølge selskabet et stærkt resultat af primær drift i fjerde kvartal. I 2014/15 ventes et forbedret EBIT.

I forbindelse med nimånedersregnskabet i april meddelte Bang & Olufsen, at selskabet overvejede forskellige muligheder for at styrke sit kapitalgrundlag med henblik på at accelerere væksten. Nu har Bang & Olufsen besluttet at undersøge muligheden for at sælge aktier i en accelereret bookbuildingproces. Selskabet regner med at træffe en beslutning inden offentliggørelsen af årsrapporten for 2013/14.

Alt i alt tages nyhederne godt imod i markedet, der har sendt B&O-aktien 7 pct. op til kurs 69 - det højeste niveau siden januar 2013.

Blandt C20-aktierne har Genmab lagt sig i spidsen med en stigning på 3,1 pct. til 226,80 kr., uden at der er nogen selskabsspecifikke nyheder ude om selskabet. Pandora stiger 1,8 pct. til 410,50 kr. oven på en positiv analyse fra ABG Sundal Collier, der tror på et større salg af ringe og hæver kursmålet til 490 kr. fra 470 kr.

Carlsberg, der stiger 1,5 pct. til 583 kr., vil ikke følge i hælene på de bryggerier, der har lukket produktionsfaciliteter på det store russiske marked, efterhånden som sanktionerne fra Vesten over polemikken omkring Ukraine har ramt landets økonomi yderligere.

- Det er ikke let, og vi har tom kapacitet stående, men strategisk forsøger vi at holde på vores aktiver, fordi der er grund til at tro, at dette marked vil vende tilbage til vækst, udtaler Isaac Sheps, Carlsbergs regionsdirektør for Østeuropa og administrerende direktør for Baltika, til Reuters.

I den modsatte ende falder Chr. Hansen 2,0 pct. til 230 kr. Chr. Hansen kan være presset af, at DNB Markets har sænket sin anbefaling af aktien til "hold" fra "køb". Kursmålet har DNB sat til 255 kr.

GN Store Nord falder desuden lidt tilbage efter en ellers fabelagtig start på ugen, der sendte aktien op med næsten 10 pct. over tre dage. Torsdag ligger aktien 0,9 pct. lavere end onsdag i 159,10 kr.

BRANCHENYT
Læs også