Aktier: C20 haltede efter resten af Europa

Det danske C20-Cap-indeks lukkede torsdag med en stigning på 0,25 pct. i 814,29. Der er stigninger over hele linjen på de europæiske aktiemarkeder, efter at den amerikanske centralbank i aftes indikerede, at der går et stykke tid før renten sættes op.

Chr. Hansen faldt 2,2 pct. til kurs 229,4. Efter Det norske finanshus DNB sænkede anbefalingen på Chr. Hansen aktien til hold fra køb. Samtidig blev kursmålet skåret marginalt til 255 fra 259,66

Bang & Olufsen offentliggjorde det foreløbige regnskab for det forskudte fjerde kvartal, hvilket markedet tog godt imod, trods omsætningen var lavere end ventet. Bang og Olufsen overvejede at styrke selskabets kapitalgrundlag med henblik på at accelerere væksten. Selskabets omsætning steg 8,2 pct. I fjerde kvartal til 801 mio. kr., hvilket var svagere end analytikerprognosen på 818,7 mio. kr. B&O-aktien endte 2,3 pct. højere i kurs 66.

Sydbank fastholder anbefalingen sælg på B&O. Det skriver senioranalytiker Søren Løntoft Hansen, der pointerer, at indtjeningen i fjerde kvartal er bedre end ventet, men aktien afspejler dog allerede et indtjeningsniveau, som selskabet får svært ved at nå. Endvidere mener Søren Løntoft Hansen, at en styrkelse af kapitalgrundlaget kan være svær at gennemføre.

Genmab ledte fremgangen i det danske C-20-indeks og lukkede i en stigning på 3,3 pct. i kurs 227,1. GN Store Nord fortsatte de sidste dages stigninger og lukkede 0,5 pct. højere i kurs 161,3

A.P. Møller-Mærsk aktien lukkede næsten uændret med et marginalt fald på 0,2 pct. i kurs 13.580 kr.  Danske fastholder estimaterne efter tirsdagens kinesiske afvisning af P3-Alliancen. Finanshuset ser en begrænset chance for, at indtjeningen bliver hævet på kort sigt, da det vil være svært for Mærsk Line at få et afkast på investeret kapital på 10 pct. uden P3-Alliancen.

Finanshuset Jefferies hævede torsdag sit kursmål på Novozymes-aktien til 250 kr. fra 215 kr. Novozymes steg torsdag 1,6 til 273,2 kr.

SAS falder 1 pct. til kurs 10,4. efter onsdagens regnskab for det forskudte andet kvartal. SAS koncernchef Richard Gustafson har i et interview med Berlingske Tidende sagt, at luftfartselskabet søger at spille en rolle i konsolideringen i sektoren. Han pointerer også, at Europa har brug for konsolidering og henviser til USA, hvor mange hårde år førte til en heftig konsolidering, hvilket bragte balance i sektoren.

BRANCHENYT
Læs også