Aftale om G-dage giver flere nye job i byggeriet

Byggevirksomheder vil ansætte flere, når de såkaldte G-dage afskaffes, lyder forventningen.

Tømrermester Lars Mouritsen fra byggevirksomheden Kopp Sorø A/S i Sorø er sikker på, at han vil ansætte flere folk, når de tre såkaldte G-dage afskaffes ved korttidsansættelser, som det netop er aftalt i beskæftigelsesreformen, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

G-dagene indebærer, at arbejdsgiverne hæfter for de ansattes tre første ledighedsdage.

- Når man som hos os har mange små ordrer og ikke kan se langt ud i fremtiden, er det for dyrt at nyansætte, hvis man risikerer at skulle tage afsked med medarbejderen igen efter for eksempel tre-fire uger, siger Lars Mouritsen.

Lars Mouritsen er kun ked af, at G-dagene ikke afskaffes i ét hug men aftrappes over tre år.

Kan åbne nye døre

Arbejdsgiverorganisationen Dansk Håndværk, der organiserer mange mindre bygge- og anlægsvirksomheder, har arbejdet for en total afskaffelse af G-dagene.

- Det her er et skridt i den rigtige retning. Det får virksomhederne til at mande op også i mere usikre perioder, mener direktør Erik Møbius fra Dansk Håndværk.

Også installationsvirksomhedernes organisation, Tekniq, er glade for aftalen.

- Det giver rigtig god mening, at det er et element i en beskæftigelsesreform, fordi det vil være med til at åbne døre for de ledige, at de ikke bringer en stor omkostning med sig, siger underdirektør Tina Voldby.

BRANCHENYT
Læs også