Rekordmange amerikanere smider pengene på bordet

Det bliver mere og mere almindeligt, at en amerikansk bolig betales kontant.

En voksende gruppe af ældre, velhavende amerikanere er i dag i stand til at købe deres hus kontant. Foto: Tony Dejak/AP

De amerikanske bolighandler hvor køberen smider pengene i kontanter har nået et nyt rekordhøjt niveau, og drivkraften bag de rekordmange kontant køb skyldes de såkaldte baby-bommers, der er generationen født efter Anden Verdenskrig i årene fra 1946 til 1966.

Det amerikanske boligmarkedet lå i ruiner efter finanskrisens hærgen, men over de seneste tre til fire år har det amerikanske boligmarked været inde i en solid periode med genopretning, hvilket også har været en drivkraft for hele den amerikanske økonomi.

På beløbet, thanks

Bloomberg News skriver, at en opgørelse fra den amerikanske centralbank (Federal Reserve) viser, at det amerikanske boligmarked siden 2012 er steget med 3.800 mia. dollar.

 - Det er den ældre del af befolkningen, som helt opgiver realkreditlån, og det er en voksende del af befolkningen. De har flere årtier med opsparing i boligen, og kan derfor betale kontant ved et nyt boligkøb, udtaler cheføkonom Lawrence Yun fra National Association of Realtors.

Bliver ældre og har det bedre

Ifølge en opgørelse fra realkreditorganisationen Mortgage Bankers Association faldt realkreditudlånene i første kvartal af 2014 til 115 mia. dollar, hvilket var det laveste udlån i et kvartal over de seneste tre år. Boligkøberne kom selv med 105,1 mia. dollar.

Den længere levetid er med til at understøtte trenden med kontantbetalinger. Udover at denne del af befolkningen også lever længere, så er de også ved bedre helbred end tidligere generationer.

BRANCHENYT
Læs også