Asien: Investorerne puster ud

Der er forholdsvis stille på de fleste asiatiske aktiebørser fredag morgen.

Foto: Koji Sasahara/AP

De seneste dages begivenheder bliver absorberet i markedet, og uden nye økonomiske indikationer fra hverken de lokale økonomier eller fra USA, holder mange investorer sig på sidelinjen i fredagens handel.

De amerikanske futures handles med marginale kursfald på langt under 0,1 pct. i Asien, mens det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger med et minus på 0,1 pct. først på eftermiddagen i den centralasiatiske tidszone.

- Investorerne spørger sig selv, om Federal Reserve og Janet Yellen vil vise sig at være lige så stædigt dueagtig for så vidt angår pengepolitikken, som mange af kommentar nu indikerer. Markedets overvejelser om det kan blive testet, hvis den amerikanske økonomiske vækst og inflationen fortsætter med at forbedres i de kommende måneder. Men da der kun er meget får ting på dagsordenen i dag, bliver det en typisk "stille-session" for markedet, vurderer chefstrateg fra Ric Spooner fra CMC Markets Ltd i Sydney over for Bloomberg News.

I Tokyo er investorerne fortsat en anelse positive oven på to dages rekorder på Wall Street. En styrkelse af yen mod dollar vejes op af en tilsvarende svækkelse over for euro, og investorerne foretrækker at se frem mod næste uges mange data fra nær og fjern.

Det toneangivende Nikkei-indeks stiger 0,4 pct. og det bredere Topix-indeks øger 0,2 pct.

I Hongkong følges trenden med en stigning i Hang Seng på 0,3 pct., mens børserne på fastlandet ligger med minus i Shanghai Composite på 0,5 pct. og i CSI 300, der falder 0,2 pct.

Blandt de øvrige børser er fald i Sydneys ASX-indeks, Taiwans Taiex-indeks og Singapores Straits Times på henholdsvis 0,4 pct., 0,2 pct. og 0,1 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks dropper hele 1,2 pct.

BRANCHENYT
Læs også