Energiselskaber fusionerer i kamp mod TDC og Stofa

Seas-Nve og Nrgi fusionerer sine fiberaktiviteter og danner selskabet Fibia med aktiviteter for 2,5 mia. kr.

Arkivfoto: Ilan Brender

To af Danmarks største energiselskaber, sjællandske Seas-Nve og jyske Nrgi, rusker op i bredbåndsbranchen. De har besluttet at fusionere deres fiberbredbånd-forretninger.

Det fælles selskab får navnet Fibia og etableres som et selvstændigt selskab med aktiver på 2,5 milliarder kroner.

Derudover bliver der indskudt et betydeligt kapitalbeløb, som sikrer, at Fibia i de kommende år kan sætte fart på udrulningen af fibernet, skriver selskaberne i en meddelelse.

I første omgang vil Fibia koncentrere sig om Seas-Nve og Nrgi’s respektive regioner, men ambitionerne er større end Sjælland og Østjylland. Ved etableringen ejer Seas-Nve 65,5 procent af Fibia, mens Nrgi’s ejerandel er på 34,5 procent.

”Dette er en historisk fusion, der vil få betydning for udbredelsen af lynhurtigt internet i Danmark. Ved at sammenlægge vores fiberaktiviteter i Fibia kommer vi til at stå endnu stærkere i et konkurrenceudsat marked, og vi kan komme ud med fibernet til endnu flere af vores andelshavere. Fibia bliver en ledende aktør i udbygningen af Danmarks digitale infrastruktur,” siger Jesper Hjulmand, administrerende direktør i Seas-Nve og bestyrelsesformand i Fibia.

"Vi vil gerne have flere med"

Selskabet har i dag gravet fibernet forbi mere end 200.000 husstande og erhvervsvirksomheder, og man har over 70.000 kunder. Der er imidlertid appetit på mere.

Et forsøg på at danne en stor konkurrent til TDC floppede sidste år, da energiselskaberne ikke kunne blive enige om vilkårene. Syd- og sønderjyske SE, der købte Stofa for knap to mia. kr., har valgt at gå solo, mens størstedelen af de resterende energiselskaber ejer indholdsudbyderen Waoo. Spørgsmålet er, hvor mange der er klar til at sende sine fiberaktiviteter over i Fibia. Her lyder det fra formanden, at man er mere end velkommen.

Volumen er altafgørende i telebranchen, har de danske energiselskaber måtte sande. De har investeret mere end 10 mia. kr. i fiberbredbånd, men kæmper fortsat med at tjene penge.

”Fiberaktiviteterne i Seas-Nve og Nrgi passer rigtig godt sammen, men vi vil gerne have flere med. Derfor er vi meget åbne for dialog med andre fibernetselskaber, der kan se en fordel i at blive en del af Fibia,” siger Jesper Hjulmand.

BRANCHENYT
Læs også