Apoteker på vej i supermarkederne

Regeringen er efter mindst halvandets års forberedende arbejde klar med et forslag til en modernisering af apotekersektoren.

Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto

En betydelig del af den nuværende regulering af apotekersektoren fastholdes, men man vil gøre det muligt at købe receptpligtig medicin i apoteksfilialer.

I en ny rapport for moderniseringen af apotekerne fremgår det, at der skal være mulighed for at købe receptpligtig medicin i supermarkedet.

Det er en tværministeriel arbejdsgruppe, der har udarbejdet en rapport med en tre mulige modeller for, hvordan apotekersektoren kan moderniseres.

"For at sikre at apotekerne også fremover drives med fokus på tilgængelighed for borgerne, patientsikkerhed, lave priser og rådgivning om medicin, har regeringen har besluttet at følge en model, hvor man beholder en betydelig del af den nuværende regulering af apotekersektoren, samtidig med at man moderniserer apotekerne. Det skal bl.a. være muligt at købe receptpligtig medicin i apoteksfilialer, der eksempelvis ligger i supermarkeder," skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Regeringen vil i efteråret 2014 fremsætte lovforslag om en modernisering af apotekersektoren.

BRANCHENYT
Læs også