Aktier åbning: Små fald med fremgang til Bang & Olufsen

De europæiske aktiemarkeder åbner fredag med små udsving, hvor det for det danske C20 Cap-indeks falder 0,1 pct. til 813,49.

Bang & Olufsen stiger 6,8 pct. til 70,50 kr. efter at elektronikproducenten har gennemført kapitalforhøjelsen på 3.927.043 nye aktier i en private placement til 66 kr. per aktie via en accelereret bookbuilding-proces. En individuel tildeling har ifølge selskabet fundet sted, idet emissionen var overtegnet. Bang & Olufsen vil modtage et bruttoprovenu på 259,18 mio. kr., som skal anvendes til at accelerere eksekveringen af vækstplanen blandt andet ved at øge investering i distribution og marketing samt revitaliseringen af Bang & Olufsen brandet.

Carlsberg er i fokus, det det canadiske finanshus Canaccord har hævet anbefalingen på den britiske bryggerigigant SABMiller til køb fra hold, hvor kursmålet er hævet til 3800 pence fra 3000 pence. Carlsberg taber 0,5 pct. til 582,50 kr. efter torsdagens fremgang på 1,9 pct.

Pandora taber 0,2 pct. til 409,50 kr. efter torsdagens stigning på 1,8 pct. Pandora-investorerne får også lidt konkurrentnyt fra luksusvaresegmentet, idet finanshuset finanshuset Morgan Stanley har sænket anbefalingen på den italienske luksusvareproducent Prada til ligevægt fra overvægt og samtidig er kursmålet skåret til 61,50 HK-dollar fra 87 HK-dollar. Prada-aktien, der er noteret på børsen i Hong Kong, ligger med et fald på 1,4 pct. i 56,10 HK-dollar.

NKT får lidt nyt fra kabelsiden, idet finanshuset Credit Suisse efter CRU Cable and Wire-konferencen meddeler, at den franske kabelproducent Nexans har den højeste risiko for at blive udsat for prispres. Det medfører, at finanshuset sænker anbefalingen på aktien til underperform fra neutral og samtidig er forventningerne til EBIT-indtjeningen skåret med cirka 4 pct. for perioden 2014-16. Credit Suisse spår også, at en fusion mellem Nexans og italienske Prysmian ikke er lige om hjørnet. NKT åbner fredag med en stigning på 0,3 pct. i 385 kr.

BRANCHENYT
Læs også