Stærk aktiedebut for TSB i London

Det ligner umiddelbart en succesfuld børsnotering af TSB Banking Group, som på første handelsdag i London stiger til 294 pence, efter at Lloyds Banking Group havde solgt 35 pct. af aktierne i datterselskabet til en pris på 260 pence per aktie.

Indtil videre har TSB's først dag på børsen i London været en succes.  Foto: Matt Dunham/AP

Oprindeligt gik Lloyds efter et salg af 25 pct. af aktierne, men interessen var så stor, at yderligere 10 pct. af aktierne kunne komme med i aktiesalget. Aktiekursen på 294 pence værdisætter TSB til 1,47 mia. pund.

Lloyds var tvunget til at sælge ud af TSB for at tilfredsstille myndighederne, efter at banken havde modtaget offentlig støtte på 20 mia. pund under finanskrisen, skriver Bloomberg News.

Planerne om en udskillelse af TSB, som Lloyds overtog i 1995, blev første gang offentliggjort i 2012, inden selskabet sidste år blev udskilt fra forretningen og påbegyndte selvstændig drift.

Den største aktionær i Lloyds Banking Group er fortsat den britiske stat, der sidder på 24,9 pct. Ejerandelen er dog blevet glidende reduceret, siden staten overtog godt 43 pct. under finanskrisen i 2009. Staten solgte senest en stor portion af aktierne i Lloyds i slutningen af marts.

Aktien i Lloyds Banking Group ligger 0,1 pct. højere i 77,44 pence, hvilket værdisætter banken til 55,4 mia. pund.

BRANCHENYT
Læs også