Obligationer middag: Rentestigningerne holder ved

Fredag morgens rentestigninger på det danske obligationsmarked holder ved ud på formiddagen, hvor der tilmed er lagt en smule til morgenstundens rentehop.

Renten på den toneangivende danske statsobligation med udløb i november 2023 stiger med 3 basispoint til 1,37 pct., efter at renten tog et stort dyk torsdag i kølvandet af udmeldingerne fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften.

Herhjemme viste det danske detailsalg sig fra morgenstunden bedre end ventet i maj, mens forbrugertilliden for juni ligeledes overraskede positivt.

Detailsalget steg med 0,4 pct. i maj sammenlignet med april, og det var bedre end ventet blandt økonomerne, der ifølge estimater indsamlet af Ritzau Finans havde sigtet efter en fremgang på 0,3 pct.

Forbrugertilliden steg til 9,3 i juni fra 7,8 måneden før, og det var lidt af en overraskelse for økonomerne, der ifølge Ritzau Finans' estimater havde ventet et fald i forbrugertilliden til 7,0.

Fra den lidt større scene er dagens højdepunkt opgørelsen af forbrugertilliden i eurozonen i juni. Økonomerne venter ifølge Bloomberg News en stigning til minus 6,5 i den foreløbige opgørelse fra minus 7,1 i maj. Hvis estimaterne viser sig at være retningsgivende for virkeligheden, vil det være fjerde måned i træk med forbedring af forbrugertilliden i eurozonen.

- Det er der flere årsager til såsom meget lave renter, fremgang på arbejdsmarkedet, at huspriserne ikke længere er ude i frit fald, og at gældskrisen er trådt i baggrunden. Hertil kommer, at vækstudsigterne for eurozonen er blevet bedre. Endelig er der i øjeblikket tale om reallønsfremgang i eurozonen, og det må også påvirke forbrugerne i positiv retning, skrev Sydbank i sin morgenberetning fredag.

BRANCHENYT
Læs også