Aktier middag: Den røde farve har overhånden

De stigende aktier herhjemme har fredag ved middagstid fortsat svært ved at holde trit med de faldende af slagsen, og samlet giver det et dyk til C20 Cap-indekset på 0,3 pct. til 812,08.

Bang & Olufsen har endnu engang formået at løbe med overskrifterne i mangel af større nyheder blandt eliteaktierne. Selskabet har gennemført det aktiesalg, der blev flaget for torsdag, med succes. B&O har skudt 3,93 mio. nye aktier af til 66 kr. stykket, hvilket efterlader Struer-selskabet med et bruttoprovenu på 259,2 mio. kr.

Dermed slap Bang & Olufsen igennem salget uden at måtte give rabat til de nye investorer, og aktien reagerer da også ganske positivt på salget med en stigning på 5,3 pct. til 69,50 kr. under en samlet volumen på 23 mio. kr. - noget over det normale gennemsnit.

Pengene fra B&O's aktiesalg skal bruges til at accelerere selskabets vækst gennem blandt andet øget investering i distribution og marketing, revitalisering af Bang & Olufsen-brandet, forskning og udvikling, udvidelse i USA og tredjeparts-distribution af B&O Play.

I det fine selskab er Mærsk-aktierne i modvind fredag formiddag. En opgørelse fra Shanghai Shipping Exchange har fredag vist, at fragtraterne på Asien/Europa-ruterne faldt tungt i denne uge.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters faldt raterne med 6,8 pct. - eller 82 dollar per tyvefodscontainer (teu) - til 1120 dollar per teu. Mærsk B-aktien falder med 1 pct. til 13.440 kr.

Carlsberg-aktien falder med 581,50 kr., selv om finanshuset Sanford C. Bernstein har løftet sit kursmål for aktien til 860 kr. fra tidligere 820 kr. Anbefalingen lyder fortsat på "outperform".

Uden større nyhedsmæssig opmærksomhed topper Genmab C20 Cap-indekset med en stigning på 2,3 pct. til 232,30 kr.

Medicinalkæmpen Novo Nordisk slap godt fra den årlige konference i den amerikanske diabetesforening (ADA), lyder vurderingen fra Handelsbanken, der uddeler roser til GLP-1-analogen Victoza og insulinproduktet Tresiba, hvis alt går godt med de igangværende hjerte-kar-studier.

Handelsbanken er ikke bekymret for stigende konkurrence til Victoza, og banken løfter sit kursmål for Novo Nordisk til 305 kr. fra tidligere 295 kr., mens anbefalingen fastholdes i positivt terræn på "køb". Novo Nordisk-aktien stige rmed 0,3 pct. til 253,70 kr.

Fredag er desuden sidste handelsdag med den nuværende C20-sammensætning. Fra mandag udskiftes Topdanmark med ISS i eliteindekset. Topdanmark-aktien falder med 0,1 pct. til 163,10 kr., mens ISS-aktien er uændret i 192 kr.

SAS har fået sit kursmål skåret af analytikerne i ABG Sundal Collier. Nu siger børshusets regneark et kursmål på 8,25 kr. mod tidligere 9,61 kr. Anbefalingen er "sælg". Det fremgår af Bloomberg News, der har dateret ændringen til d. 18. juni. SAS-aktien er uændret i 10,40 kr.

BRANCHENYT
Læs også