GE skoser Siemens-bud: Urealistisk at splitte Alstom

Budkrigen mellem amerikanske General Electrics på den ene side og en japansk-tysk alliance bestående af Siemens og Mitsubishi på den anden om det franske konglomerat Alstom spidser til.

General Electric kommenterer offentligt Siemens og Mitsubishis bud på Alstom.  Foto: AP/Lisa Poole

Højst usædvanligt kommenterer GE offentligt modpartens købstilbud på dele af det franske selskab. Det sker efter, at Siemens og Mitsubishi Heavy Industries har hævet deres fælles bud på Alstoms aktiver og samtidig gjort planerne lidt mindre komplicerede.

Men selv efter forhøjelsen er GE's bud stadig højere, skriver selskabets talsperson Deirdre Latour i en e-mail til Bloomberg.

GE påpeger desuden, at rivalernes bud ikke er bindende, og så hævder GE, at planerne om at splitte Alstoms gas- og dampaktiviteter, som Siemens og Mitsubishi har tænkt sig, er urealistiske.

Det nye bud fra Siemens og Mitsubishi er på kontant basis blandt andet hævet med 1,2 mia. euro til 8,2 mia. euro og løfter værdisætningen af Alstoms energiaktiviteter med 400 mio. euro til 14,6 mia. euro.

Helt præcis lyder buddet nu på, at Mitsubishi overtager 40 pct. af Alstoms aktiviteter inden for damp- og vandenergi samt elnet. Handlen skal desuden nu gennemføres i ét holdingselskab, som Mitsubishi skyder 3,9 mia. euro ind i, i stedet for som tidligere i form af tre joint ventures.

Siemens er, ud over Alstoms togproduktion, nu også interesseret i et samarbejde inden for Mobility Management.

Til sammenligning lyder GE's bud på 17 mia. dollar svarende til 12,5 mia. euro. Sideløbende med købstilbuddet har GE sat en større charmeoffensiv ind over for den franske regering, der ikke er meget for at sælge Alstom, som den mener har strategisk betydning for landet.

Fredag mødes GE's topchef Jeffrey Immelt med den franske præsident François Hollande. Og selskabet har blandt andet garneret sit købstilbud med et løfte om at skabe 1000 nye franske job; et løfte, som Siemens og Mitsubishi har matchet.

Og præsidentens kontor meddeler ifølge Bloomberg, at Hollande også skal mødes med repræsentanter for Siemens og Mitsubishi, inden Alstoms bestyrelse træder sammen mandag. Præsidentens kontor understreger, at den franske regering ikke foretrækker det ene tilbud frem for det andet.

BRANCHENYT
Læs også