Aktier Europa: Små udsving med fokus på opkøbstilbud

De europæiske aktiemarkeder ligger fredag eftermiddag med små udsving, hvor det irske biotekselskab Shire stiger voldsomt efter at have afvist flere opkøbsforsøg fra AbbVie på op til 27,3 mia. pund.

Dax-indekset stiger 0,2 pct. til 10.019 og Ftse-indekset løftes 0,2 pct. til 6822. Det teknologitunge Nasdaq-indeks ligger med et fald på 0,1 pct. i 4559.

Shire stiger 11,9 pct. til 4182 pence efter at det irske biotekselskab ifølge AbbVie, der er et spinoff fra Abbott Laboratories, tre gange har afvist opkøbstilbud fra det amerikanske biotekselskab på senest 27,3 mia. pund eller 4626 pence per aktie. Selskabet meddelte tirsdag, at det havde hyret finanshuset Citigroup til at kigge på opkøbstilbud. Ifølge Bloomberg News har der i andet kvartal eksklusive AbbVie-tilbuddet allerede været forslået opkøb til samlet set 260 mia. dollar, hvilket er fem gange mere end noget kvartal siden 2009. Det er også drevet af Pfizers opkøbstilbud på AstraZeneca på 117 mia. dollar.

TSB stiger 11,9 pct. til 291 pence efter at Lloyds Banking har børsnoteret detailbanken gennem et salg af 35 pct. af aktierne, hvilket var mere end oprindeligt planlagt. Aktierne blev udbudt til 260 pence per styk, hvilket gav banken en børsnoteringsværdi på 1,3 mia. pund. Lloyds er af myndighederne blevet tvunget til at sælge TSB efter at den britiske storbank under finanskrisen blev reddet med 20 mia. pund af den britiske stat.

Nexans dykker 4,4 pct. til 40,42 euro efter at finanshuset Credit Suisse har sænket anbefalingen på aktierne i den franske NKT Cables-konkurrent til underperform fra neutral, idet finanshuset efter CRU Cable and Wire-konferencen vurderer, at selskabet har den højeste risiko for at blive udsat for prispres. Finanshuset har skåret forventningerne til EBIT-indtjeningen med cirka 4 pct. for perioden 2014-16. Credit Suisse spår også, at en fusion mellem Nexans og italienske Prysmian ikke er lige om hjørnet.

SABMiller stiger 0,5 pct. til 3411 pence. Det canadiske finanshus Canaccord har hævet anbefalingen på den britiske bryggerigigant SABMiller til køb fra hold, hvor kursmålet er hævet til 3800 pence fra 3000 pence. Finanshuset vurderer, at den belgiske bryggerigigant AB InBev bør købe SABMiller for at skabe ABSAB.

Alstom stiger 1,3 pct. til 28,06 euro. Alstom-opkøbet får stadig opmærksomhed, hvor Mitsubishi Heavy Industries og Siemens nu har øget kontantdelen i deres fælles tilbud på det franske industriselskab med 1,2 mia. euro til samlet set 8,2 mia. euro, så det samlede tilbud lyder på 14,6 mia. euro. Siemens kontanttilbud øges med 400 mio. euro og Mitsubishi Heavy Industries løfter kontantdelen med 800 mio. euro. Det japanske industriselskab har nu intentioner om at købe en andel på 40 pct. i Alstoms damp-, elforsynings- og hydro-forretning.

BRANCHENYT
Læs også