Bøvler du med kortproblemer på ferien?

Undgå besvær med kreditkortet i udlandet ved at følge et par gode råd.

Tjek et par gode råd og undgå bøvl med betalingskortet på udlandsrejsen.  Foto: AP/ Toby Talbot

Sommerferien står for døren, og for mange betyder det en rejse til udlandet.

På ferieturen bliver kreditkortet hevet op af tegnepungen en del gange. Sidste år betalte danskerne med deres visa/dankort 80 millioner gange i udlandet. Nets forventer, at det tal vil blive slået i år.

For at undgå bøvl og problemer med kortbetalingen, er det en god ide at følge et par råd.

Flere kort med på ferien

Det første gode råd er at tage flere kort med på udlandsrejsen. Der er nemlig forskel på, hvilke kort forskellige forretninger tager imod.

”Derfor er det altid en god idé at medbringe flere forskellige kort – eksempelvis Visa/dankort og Mastercard – på rejsen. Det gør dig også mindre afhængig af kortets beløbsgrænse,” siger Brian Kirkelund Hansen, som er kortansvarlig i Spar Nord.

Han påpeger, at det er smartest at opbevare kortene hver for sig, så man ikke risikere at stå uden betalingsmiddel, hvis man for eksempel mister sin pung.

Forbrugsgrænser

Forskellige kort er også en god ide, fordi de fleste kreditkortkort har en forbrugsgrænse, når man bruger dem i udlandet.

Eksempelvis kan man maksimalt hæve eller købe for 2.000 kr. pr. dag med et Visa/dankort.

”Det er vigtigt at være opmærksom på disse grænser, for når de er nået, kan der ikke umiddelbart hæves mere på kortet,” siger Brian Kirkelund Hansen.

Betal i lokal valuta

Et andet tip er, at man skal betale i den lokale valuta. Mange forretninger i udlandet tilbyder at modtage betaling i danske kroner, når man betaler med sit kort.

Det kan blive en dyr fornøjelse.

Forretningen kan nemlig anvende en anden kurs end banken, og et indkøb kan derfor blive dyrere, end det havde behøvet.

Husk sikkerheden

Som altid er det en god ide at passe på sin pinkode og generelt være opmærksom på sikkerheden omkring sit kreditkort.

”Det er en god regel aldrig at lade fremmede være alene med dit kort – hverken på restauranter, i forretninger eller lignende. Heldigvis har man efterhånden fået bærbare terminaler mange steder, men hvis det ikke er tilfældet, og tjeneren eller ekspedienten tager dit kort med ud i bagbutikken, så gå med. Det er nemlig muligt efterfølgende at misbruge kortet, hvis kortdataene er blevet noteret,” siger Brian Kirkelund Hansen.

Husk altid at have telefonnummeret til din bank og kortudsteder med på ferien. Så kan du ringe, hvis uheldet er ude, og du skal have spærret dit kort.

BRANCHENYT
Læs også