Bjarne Riis lægger nye millioner til formuen

Tiden som cykelholdejer sluttede med rekordresultat for Bjarne Riis.

Bjarne Riis er ikke længere ejer af cykelholdet Team Tinkoff-Saxo. Foto: Gregers Tycho

Eks-cykelrytteren Bjarne Riis rundede karrieren som holdejer af på flotteste vis.

I hvert fald når man udelukkede ser på bundlinjen i regnskabet for Group Riis ApS, der var det overordnede selskab for cykelholdet, Team Tinkoff-Saxo

Resultatet efter skat lyder på 14 mio. kr., hvilket er væsentligt over de seneste fire år, der sammenlagt har indbragt et overskud på omtrent 1,5 mio. kr.

Rigmand købte cykelholdet

Det stærke resultat kommer efter et år, da den tidligere Tour de France-vinder solgte sit cykelhold til den russiske rigmand Oleg Tinkov.

"Koncernens resultat og økonomiske udvikling blev bedre end forventet," skriver selskabet i ledelsesberetningen.

Årets resultat er samtidig rekord. Cykelselskabets hidtidige rekord blev sat i 2006, da de tohjulede aktiviteter indbragte Riis 4,4 mio. kr. Ikke siden 2004 har selskabet kørt med underskud.

Stort lønhop og udbytte

Det rekordstore overskud i det forgangne år er kommet på plads, selvom Riis gearede kraftigt op på lønningerne, der sprang fra 68 mio. kr. i 2012 til knap 87 mio. kr. i fjor.

Den nu forhenværende holdejer bliver også personligt beriget af resultatet. Det sker i forbindelse med en udbyttebetaling på 4 mio. kr.

Group Riis har to datterselskaber under sig. Riis Distribution, der rummede Bjarne Riis' satsning på salg og distribution af Cervelo-cykler og udstyr. Det samarbejde ophørte dog i 2008.

Desuden er der knyttet ejendomsselskabet Elite Ejendomme til Group Riis. Ingen af de to selskaber har dog bidraget i større omfang til resultatet i det forgangne år.

BRANCHENYT
Læs også