Analytiker: B&O-millioner skal kapre de unge og kineserne

Den kvarte milliard, som B&O har tjent på aktiesalg, skal bruges til at få bedre fat i de unge og nye markeder.

B&O vil have fat i yngre kunder og i nye markeder.  Foto: B&O

B&O skal bruge den kvarte milliard, som selskabet netop har fået i kassen ved et lynhurtigt aktiesalg, til at fremtidssikre virksomheden.

Det skal ske ved i højere grad at få de unge og kineserne til at slæbe B&O-produkter hjem i stuen. Det siger senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

- Både på de nye og etablerede markeder skal B&O have gang i væksten og innovationen.

- Men som en del af sin strategi ønsker B&O at vokse i BRIK-landene - altså Brasilien, Rusland, Indien og Kina. Især i Kina har man fået en god samarbejdspartner, som kender markedet og de gode beliggenheder, så man kan få adgang til nogle eksklusive kunder, siger han.

Få yngre købere

Samtidig skal B&O forsøge at gøre op med, at virksomheden indtil nu måske især har appelleret til en lidt ældre generation, siger analytikeren.

- Man har måske ikke helt formået at få B&O positioneret i en lidt yngre generation. Det er noget af det, man prøver at råde bod på med det nye brand B&O Play, som er nogle lidt billigere produkter, der appellerer til en yngre generation, siger analytikeren.

Langt de fleste danskere kender nok B&O, som har været synonym med lyd- og billeder i luksusklassen. Men historien bag aktieudvidelsen er også, at B&O igennem flere år har haft store vanskeligheder ved at tjene penge.

- B&O har levet en lidt omtumlet tilværelse de seneste seks til syv år i kølvandet på finanskrisen med svækket forbrugslyst og hårdere konkurrence fra især de lidt mere billige produkter, siger Søren Løntoft Hansen.

Kundekredsen skrumpede

Nichen af kunder, som vil have luksusvarer, svandt ind i kølvandet på finanskrisen, og det ramte luksusbrandet hårdt.

Torsdag eftermiddag præsenterede B&O detaljerne i en varslet aktieudvidelse. Allerede fredag morgen kunne den danske lyd- og tv-producent så melde alt udsolgt.

De 3,9 millioner aktier blev solgt for 66 kroner per styk. Dermed lander bruttoprovenuet fra aktiesalget på 259,2 millioner kroner. B&O udvider med 9,99 procent af kapitalen.

Pengene skal gå til marketing og mere innovation, lyder det blandt andet.

BRANCHENYT
Læs også