Københavns Lufthavn bruger Google Glass

Den danske lufthavn er formentlig den første i verden, som tager den nye teknologi til sig.

Google Glass er blevet en populær hjælper i Københavns Lufthavn.

En lille, håndfri computer er blevet en populær hjælp i Københavns Lufthavn.

Computeren hedder Google Glass og er et intelligent brillestel. Man kan tage billeder, modtage telefonopkald, tjekke mails, skrive noter og bruge en masse andre redskaber.

Det har man fået øjnene op for i lufthavnen i Kastrup, hvor man i en periode har afprøvet Google Glass. Og tilbagemeldingerne har været positive.

Lovende pilotprojekt

”Københavns Lufthavn er altid på udkig efter muligheder for at anvende innovative teknologier til at gøre besøget i Københavns Lufthavn til den bedst mulige oplevelse for passagererne.

Pilotprojektet med Google Glass har vist meget lovende resultater, og vi undersøger nu, hvordan vi effektivt kan indføre wearable teknologi hos vores passagerservice-medarbejdere,” siger Christian Poulsen, som er teknisk direktør i Københavns Lufthavn.   

I lufthavnen kan medarbejderne eksempelvis bruge brillerne, hvis de taler med en passager, som taler et andet sprog. Med brillen kan man nemlig oversætte en sætning, så man lettere kan kommunikere med passageren.

Google Glass kan også bruges som et opslagsværk. Hvis en medarbejder mangler svar på et spørgsmål, kan han eller hun let finde frem til svaret ved at søge i brille-computeren.

Vigtigt at have hænderne fri

I lufthavnene har det stor værdi. Især fordi medarbejderne får hænderne fri, lyder det.

”Brillerne er brugervenlige, og så har det stor betydning for vores medarbejdere, at udstyret er håndfrit. De bærer dagligt rundt på bl.a. vagtplaner, passagertal, en smartphone, en radio og meget andet," siger Marie-Louise Lotz, som er passagerchef i Københavns Lufthavn.

Hun peger på, at medarbejderne kan tage sig bedre af passagererne og for eksempel hjælpe dem med at checke ind, da de ikke behøver at finde oplysninger på en skærm først.

I lufthavnen håber man, at passagererne frem over vil få hjælp af flere og flere medarbejdere, som går rundt med et par Google Glass. 

BRANCHENYT
Læs også