Aktier: B&O stjal igen overskrifterne på stille dag

De danske aktier formåede ikke at bygge videre på onsdagen og torsdagens stigninger i fredagens handel, hvor C20 Cap-indekset endte med et fald på 0,4 pct. til 811,43. Dermed endte ugen med et samlet fald på 0,3 pct. for eliteindekset.

Udsvingene blandt de 20 største aktier var dagen igennem ganske begrænsede, mens der var enkelte aktier, der for alvor skilte sig ud blandt sidepapirerne.

Et af disse var for anden dag i træk Bang & Olufsen, der fredag kunne meddele, at selskabet har gennemført det aktiesalg, som det første gang flagede for torsdag.

B&O har skudt 3,93 mio. nye aktier af til 66 kr. stykket, hvilket efterlader Struer-selskabet med et bruttoprovenu på 259,2 mio. kr. Dermed slap Bang & Olufsen igennem salget uden at måtte give rabat til de nye investorer, og det blev applauderet på aktiemarkedet, som sendte B&O-aktien op med 7,6 pct. til 71 kr.

Pengene fra B&O's aktiesalg skal bruges til at accelerere selskabets vækst gennem blandt andet øget investering i distribution og marketing, revitalisering af Bang & Olufsen-brandet, forskning og udvikling, udvidelse i USA og tredjeparts-distribution af B&O Play

Primært de nye markeder kommer dog formentlig også til at mærke til de nye økonomiske muskler, vurderer Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank.

- Både på de nye og etablerede markeder skal B&O have gang i væksten og innovationen. Men som en del af sin strategi ønsker B&O at vokse i BRIK-landene - altså Brasilien, Rusland, Indien og Kina. Især i Kina har man fået en god samarbejdspartner, som kender markedet og de gode beliggenheder, så man kan få adgang til nogle eksklusive kunder, siger han til Ritzau.

Tilbage i C20 Cap-indekset var Mærsk-aktierne i modvind fredagen igennem. En opgørelse fra Shanghai Shipping Exchange viste, at fragtraterne på Asien/Europa-ruterne faldt tungt i ugen, der slutter fredag.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters faldt raterne med 6,8 pct. - eller 82 dollar per tyvefodscontainer (teu) - til 1120 dollar per teu. Mærsk B-aktien faldt med 1,8 pct. til 13.330 kr. og endte dermed sidst i C20 Cap.

Carlsberg dykkede med 1,8 pct. til 575 kr., selv om bryggeriet modtog positiv opmærksomhed fra finanshuset Sanford C. Bernstein, der har løftet sit kursmål for aktien til 860 kr. fra tidligere 820 kr. Anbefalingen lyder fortsat på "outperform".

Uden større nyhedsmæssig opmærksomhed toppede den også normalt meget volatile Genmab-aktie C20 Cap-indekset med sin stigning på 2,8 pct. til 233,40 kr.

Medicinalkæmpen Novo Nordisk slap godt fra den årlige konference i den amerikanske diabetesforening (ADA), lyder vurderingen fra Handelsbanken, der uddeler roser til GLP-1-analogen Victoza og insulinproduktet Tresiba, hvis alt går godt med de igangværende hjerte-kar-studier.

Handelsbanken er ikke bekymret for stigende konkurrence til Victoza, og banken løftede fredag sit kursmål for Novo Nordisk til 305 kr. fra tidligere 295 kr., mens anbefalingen fastholdes i positivt terræn på "køb". Novo Nordisk-aktien endte 0,2 pct. højere i 253,40 kr.

Fredag var desuden sidste handelsdag med den nuværende C20-sammensætning. Fra mandag udskiftes forsikringsselskabet Topdanmark med serviceselskabet ISS i eliteindekset. Topdanmark-aktien sluttede denne omgangs C20-karierre uændret i 163,30 kr., mens ISS-aktien steg med 0,5 pct. til 193 kr.

SAS har efter sit regnskab for andet kvartal fået skåret sit kursmål hos analytikerne i ABG Sundal Collier. ABG har nu et kursmål på 8,25 kr. mod tidligere 9,61 kr. Anbefalingen er fortsat "sælg". SAS-aktien steg dog med 1 pct. til 10,50 kr.

BRANCHENYT
Læs også