Er der en bankrådgiver til stede?

Relationer: Engang havde bankrådgiveren status næsten som familielægen. Det var ham, man gik til, når man havde ondt i økonomien. Ham, man lod sig undersøge af i alle ender, når man ville låne penge. I dag er forholdet mellem kunde og bank mere upersonligt, og tusinder af stillinger er nedlagt.

Foto: Alexander Zemlianichenko/AP

Hvem skal nu se en dybt i øjnene og sige desværre, det bliver et nej, og selv om man skuler vredt tilbage og truer med at skifte bank, så er det måske, når alt kommer til alt, bedst at drømmehuset bliver ved drømmen, og den nye bil bliver i kataloget, for ved nærmere eftersyn er økonomien ikke helt så sund, som man selv gik og troede.

Hvad skal man med en bankrådgiver, når man er indehaver af alverdens dejlige plastikkort og kan shoppe løs for lånte penge? Når bare man har et cpr-nummer og ikke er registreret i RKI, er der masser af alternative ”banker”, som gerne vil låne penge ud – op til flere hundrede tusinde kroner på dit glatte ansigt – så hvad skal man med bankrådgivere, som snager i privatøkonomien og sætter en stopper for charterrejsen til Thailand eller det nye køkken, som ikke længere skal være et samtalekøkken, men nu hedder et ”madværksted”?..

BRANCHENYT
Læs også