Google vil inden for din dør

Endnu en virksomhed er blevet indlemmet i Google-imperiet.

Med sit seneste virksomhedsopkøb kan man nu købe termostater, røgalarmer og overvågningskameraer fra Google. Foto: Virginia Mayo/AP

Nu kan dit kommende sikkerhedskamera købes gennem Google.

Den amerikanske gigant har købt Dropcam, der producerer sikkerhedskameraer, som er lette at bruge og nemt kan sluttes til internettet.

Købsprisen ligger ifølge en pressemeddelelse fra Google på 555 mio. dollars, hvilket nærmest kan betegnes som småpenge for Google.

Tidligere har Google givet 12,5 mia. dollars for mobilproducenten Motorola, og 3,2 mia. dollars for Nest, der laver termostater og røgalarmer, som også kan kobles til internettet.

Inden for døren

Det er netop gennem Nest, at Google har opkøbt Dropcam.

Købet er ifølge flere Google-analytikere og teknologientusiaster et led i virksomhedens bestræbelser på at komme inden for i private hjem og indsamle data, der kan bruges til at udvikle nye produkter og markedsføring.

Det Google-ejede Nest har dog fra starten forsøgt at lægge en dæmper på de spekulationer.

"Dropcam vil få samme privatlivs-politik som Nest, hvilket betyder, at data ikke vil blive delt med nogen (inklusive Google), medmindre kunden giver sin tilladelse," skriver Nest i en pressemeddelelse.

Holder øje med babyer

Ifølge Dropcams egen hjemmeside bliver de internetopkoblede kameraer især brugt til at holde øje med kæledyr, babyer og eventuelle indbrudstyve.

Man kan koble på kameraerne fra sin smartphone over hele verden, så længe man har adgang til internettet.

Trenden med, at virksomhederne laver internetopkoblede gadgets og hverdagsting, bliver kaldt "the internet og things" IoT og anslås af amerikanske Forbes at udgøre et marked på 600 mia. dollars.

BRANCHENYT
Læs også