Danskerne sikrer hjemmet som aldrig før

Der bliver købt mere overvågningsudstyr og tyverialarmer til de danske hjem.

Danmark har suveræn nordisk rekord i antal indbrud pr. indbygger. Arkivfoto: Anders Find

Danskerne er for alvor begyndt at opruste mod ubudne gæster med overvågningsudstyr og tyverieralarmer i hjemmet.

Det skriver Søndagsavisen.

I sikkerhedsfirmaet Verisure har man registreret en tredobling i salget af alarmer til private hjem fra 2009-2013, i G4S er antallet af privatkunder steget med 10 procent om året i samme periode, og hos Falck steg salget af privatalarmer med 71 procent fra 2012-2013.

Det viser tal fra firmaerne, som Søndagsavisen har fået indsigt i.

Skaber utryghed

Det er specielt en stigning i antallet af indbrud de seneste seks år, der har fået danskerne til at reagere. I 2007 blev der anmeldt 36.203 indbrud i private hjem, og i 2013 var det antal steget med 15 procent til 41.888, viser tal fra Danmarks Statistik.

”Den stigning og de mange overskrifter, den har medført, har jaget en utryghed ind i folk,” siger Karl Erik Agerbo, politiinspektør for Task Force, til Søndagsavisen.

Han er positivt indstillet overfor danskernes øgede fokus på hjemmesikring.

”Det kan jo give en tryghedsfølelse, og for politiet er det altid rart med billeder fra et indbrud. Det kan hjælpe i efterforskningen, så det er kun positivt, at folk tager deres forholdsregler,” siger han.

Nordisk rekord

Også sikkerhedsfirmaerne peger på et øget behov tryghed, når de skal forklare det øgede salg af alarmer.

”Danskerne søger af den ene eller anden årsag mere tryghed i hjemmet. Det kan vi se i vores kundeanalyser. Behovet er mest udtalt i børnefamilier, og det er oftest kvinden i hjemmet, der tager initiativ til at anskaffe et alarmsystem,” siger Lars Jørgensen, nordisk salgsdirektør i Falck.

Danmark har suveræn nordisk rekord i antal indbrud pr. indbygger og havde også den højeste indbrudsrate i Europa, indtil Grækenland rykkede op på førstepladsen sidste år. 

BRANCHENYT
Læs også