Småt med regnskaber

Finanskalender: Begyndelsen af ugen vil byde på erhvervstillidstal fra Kina og Europa, som kan blive toneangivende ved større overraskelser. Flügger står for leverancen af et dansk regnskab.

Nervøsiteten i finansmarkederne går på at Kinas vækst ikke kan nå målet for 2014.  Foto: AP

Mandag

Kina vil igen være i centrum, hvor investorerne vil have fokus på PMI-erhvervstilliden med den første udgave for juni. Kinesisk vækst er faldet over de seneste par år, og den kinesiske regering venter, at væksten i BNP i 2014 vil falde til 7,5 pct., og nervøsiteten i finansmarkederne går på at Kinas vækst ikke kan nå målet for 2014.

Derfor får PMI-erhvervstilliden stor opmærksomhed, idet den hører til blandt de mere fremadskuende indikatorer, samtidig med at den har en god korrelation med væksten. I den seneste opgørelse viste PMI-erhvervstilliden fra Markit en værdi på 49,4 i maj, hvilket var en stigning fra 48,1 i april. For en vækstøkonomi betyder en værdi omkring 50, at væksten holdes på niveauet. Der kommer mandag formiddag PMI-erhvervstillids- tal for EU og herunder regionens vækstdynamo, Tyskland. PMI-erhvervstilliden i Tyskland lå på 52,3 i april, hvilket er en ganske fin stigning i aktiviteten. PMI erhvervstilliden giver en forsmag på det vigtige tyske Ifo-erhvervstillidsbarometer.

Tirsdag

Den tyske erhvervstillid vil være i fokus med Ifo-erhvervstilliden med opgørelsen for juni. Den tyske Ifo-erhvervstillid er opdelt i en opgørelse over den nuværende situation og den fremtidige situation. Netop udviklingen i forventningsdelen har været presset i første halvdel af 2014, idet krisen med Ukraine og en risiko for en vækstopbremsning kan have tynget humøret.

»De økonomiske nøgletal, vi har fået siden den sidste Iforapport, der vedrører industrien, har i overvejende grad været positive,« siger seniorøkonom Werming Pedersen fra Sydbank.

Den amerikanske apotekerog kosmetikkæde Walgreen er aktuel med regnskab for 3. kvartal. Walgreen har fået en del ekstra opmærksomhed, idet flere aviser har berettet, at Walgreen kan være på vej med et opkøbstilbud på den britiske pendant, Aliance Boots, hvor Walgreen allerede har en andel på 45 pct. Mail on Sunday skrev den 15. juni, at et opkøbstilbud kan være på vej, og at Walgreen vil kunne sænke sin skattebetaling til 21 pct. fra 35 pct. ved at flytte til Storbritannien.

Onsdag

Den amerikanske plantebeskyttelses- og såsædskoncern Monsanta er aktuel med regnskab for 3. kvartal, hvilket kan få ekstra dansk opmærksomhed, idet Novozymes og Monsanto har et joint venture med enheden The BioAg Alliance. Novozymes har overdraget divisionen Bioag til joint venturet, imens Monsanta har kastet 300 mio. dollars (ca. 1.650 mio. kr.) i joint venturet. Investorerne vil være opmærksomme på eventuelle meldinger om BioAg Alliance. Efter amerikanske lukketid er boligudstyrsforhandleren Bed Bath & Beyond regnskabsaktuel for 1. kvartal. Det amerikanske finanshus Wolfe Research sænkede den 10. juni sin anbefaling på Bed Bath & Beyond til underperform fra neutral og skrev, at koncernen mangler produktlanceringer.

Torsdag

Malings- og træbeskyttelsesproducenten Flügger er aktuel med regnskab for det forskudte 4. kvartal, hvilket dækker over perioden februar til april. Den 27. marts meddelt Flügger, at udviklingen i Danmark er årsagen til, at der ses udfordringer med at indfri de tidligere opstillede forventninger for 2013/14, hvor der ventes en EBIT på 80-100 mio. kr. med sandsynlighed for et tal i den lave ende. Flügger skrev, at det havde oplevet en vigende efterspørgsel på sine hovedmarkeder Danmark, Sverige og Norge. Yderligere har regnskabet været påvirket negativt af svækkelsen af den svensk og norske valuta. Det kan dog forventes, at Flügger har oplevet noget medvind med salget i april, idet vejret har været godt, hvilket fremmer kundernes efterspørgsel på udendørsarbejde. Påsken er også faldet i april i 2014, imens den i fjor faldt i en kold martsmåned.

Fredag

BoConcept fremlægger regnskab for 4. kvartal efter et svagt 3. kvartal, hvor møbelforhandleren skrev, at aktiviteten har været mindre end ventet, og selskabets ekspansion har været uden resultat. Flere egne butikker og strategiske tiltag har dog øget omkostningsbasen. Det  fik BoConcept til at sænke sin omsætningsvækstprognose til 2 pct. fra 4 pct., og indtjeningsevnen (EBITmarginalen)  ventes nu at blive negativ med  1-2 pct.

BRANCHENYT
Læs også