Danskerne tror på gode år for økonomien fremover

Danskerne er blevet optimistiske, når det gælder økonomien. Frygten for ledighed er forsvundet og erstattet med troen på lyse tider.

Ifølge Børsen tror 80 pct. af danskerne, at vi går fem økonomisk gode år i møde.  Foto: Lærke Posselt

Således tror 80 pct. af os på, at vi økonomisk set går fem gode år i møde.

Det skriver Børsen.

Det er Greens Analyseinstitut, der for Børsen har gennemført den meningsmåling fra juni, som viser danskernes overvejende positive indstilling til økonomien. Kun 9 pct. vurderer, at økonomien de næste fem år vil blive ramt af perioder med arbejdsløshed og nedgang.

- Der er tale om et meget markant skifte i danskernes syn på væksten de kommende år. At fire ud af fem danskere i dag vurderer, at vi går gode tider i møde, er virkelig en overraskende overvægt. Og overraskelsen bliver ikke mindre af, at det tilsvarende tal for 2,5 år siden var 32 pct., siger cheføkonom hos Danske Bank Steen Bocian til avisen.

Politikerne skal lede efter bremsen

Optimismen bekræftes ligeledes af Dansk Statistiks tal for forbrugertilliden, som i juni ligger på 9,3, hvor den i maj befandt sig på 7,8. Det er fjerde måned i træk med stigende forbrugertillid, og niveauet har ikke været højere i syv år.

Steen Bocian tilføjer dog yderligere over for Børsen, at hvis de positive forudsigelser realiseres, kommer politikerne på en svær opgave med hensyn til at dæmpe det økonomiske opsving i tide, så man undgår en overophedning.

BRANCHENYT
Læs også