Obligationer åbning: Træder vande før PMI-tal fra Europa og USA

Det danske obligationsmarked gør fra morgenstunden mandag som ventet ikke det store væsen af sig, og den toneangivende 10-årige rente holder sig omkring fredagens lukkeniveau på 1,37 pct.

Der vil nok være en vis afventende stemning frem mod torsdagens amerikanske inflationstal. De er kommet ekstra meget i fokus, fordi de på det seneste har vist tegn på et lidt forhøjet niveau, og fordi den amerikanske centralbank til trods herfor fastholder sit overordnede syn på inflationsudviklingen.

På onsdag ventes reviderede tal for bruttonationalproduktet i USA at afsløre, at væksten udviklede sig lidt værre end først antaget i første kvartal. En tilbagegang på 1,8 pct. på årsbasis er konsensus ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News - lidt værre end en tidligere meddelt tilbagegang på 1,0 pct.

Allerede mandag er der dog data på programmet, som vil kunne flytte renterne en smule. Herunder tal for salget af eksisterende boliger i USA, som ventes at vise en stigning på 1,9 pct. i maj fra april, samt Markits PMI for fremstillingsindustrien - et tal, som ventes at falde til 56,0 i juni fra 56,4 måneden før.

Endelig afventes tal for salget af eksisterende boliger i USA, hvor konsensus er en fremgang på 1,9 pct.

Men det er først i eftermiddag. Inden da byder mandagen på en lang række PMI-tal fra Europa, herunder et samlet PMI-tal for hele euroregionen samt PMI-tal fra Frankrig og Tyskland.

BRANCHENYT
Læs også