Lego vil ansætte 1.000 mand - i Mexico

Legetøjsfabrikanten Lego vil øge antallet af medarbejdere på sin mexicanske fabrik med 50 pct.

Lego vil øge produktionen i Mexico med 50 pct., svarende til omkring 1.000 ekstra medarbejdere.  Foto: Carsten Andreasen

Det svarer til omkring 1.000 ekstra medarbejdere, der skal bidrage til at følge med den stigende efterspørgsel fra Syd- og Nordamerika.

Det skriver Wall Street Journal.

Lego er målt på omsætning verdens næststørste legetøjsfabrikant kun overgået af amerikanske Mattel. Lego har de seneste år satset stort på udviklingsmarkeder, særligt Kina, men det er fortsat USA, der er den helt store aftager af dansk legetøj. Efterspørgslen stiger så meget i Syd- og Nordamerika, af arbejdsstyrken i Lego-fabrikken nord for den mexicanske by Monterrey skal øges med 50 pct.

- Når vi ønsker at ekspandere, er det vigtigt for os, at fabrikkernes kapacitet kan klare efterspørgslen i det lange løb. Også selvom der måske ikke er behov for det på kort sigt, udtaler Legos talsmand Roar Rude Trangbæk til Wall Street Journal. Han tilføjer endvidere, at samme strategi skal eksekveres i Kina, hvor en fabrik inden 2017 forventes at blive indviet.

I et interview med Lego-topchef Jørn Vig Knudstorp erfarer Wall Street Journal, at Legos omsætning på det amerikanske marked alene er mere end firedoblet over de seneste år, selvom det amerikanske marked for legetøj i alt er faldet med 9 pct. Det vil angiveligt have været et fald på 16 pct. hvis det ikke var for Lego.

BRANCHENYT
Læs også