Obligationer middag: Tyske tal sender renten ned

Et sæt skuffende tal fra de tyske indkøbere har mandag formiddag skåret en lille luns af renten.

Resten af dagen byder ikke på større nøgletal, omend der kommer tal for det amerikanske PMI-indeks.

Status onsdag middag er et fald i den toneangivende rente til 1,35 pct., et fald på 2 basispoint. Der er lignende rentefald Europa over, hvor den tyske rente falder med 2 basispoint til 1,33 pct. og den spanske og italienske rente sætter sig marginalt.

Klokken ni viste PMI-barometeret over indkøbschefernes tillid i Tyskland en dårligere udvikling end ventet i juni.

For servicesektoren faldt PMI'en til 54,8 mod indeks 56,0 måneden før, viser opgørelsen fra analysehuset Markit. Der var ifølge Bloomberg News ventet en mindre tilbagegang til indeksværdi på 55,8.

Indekset for fremstillingsindustrien var på 52,4, hvor økonomerne regnede med indeks 52,5, efter at det hed 52,3 i maj.

Den samme udvikling var at finde i PMI-tallene for eurozonen.

- I euroområdet faldt Markits samlede PMI-konjunkturbarometer som vi havde ventet til 52,8 i juni fra 53,5 i maj - det største fald siden marts 2013. Det var anden måned i streg at indekset faldt mere end konsensus havde ventet, og det bragte indekset ned i det laveste niveau siden december sidste år, skriver Handelsbankens seniorøkonom Rasmus Gudum-Sessingø i en kommentar.

Over middag kommer der tal for det amerikanske PMI-indeks i juni. Her ventes et dyk til 56 fra 56,4 i maj. Der ud over kommer der tal for salget af eksisterende boliger, hvor der ventes en lille fremgang på 1,9 pct. til 4,74 mio. styk måned til måned.

Set over hele ugen kan der ventes en let afventende stemning frem mod torsdagens amerikanske inflationstal. De er kommet ekstra meget i fokus, fordi de på det seneste har vist tegn på et lidt forhøjet niveau, og fordi den amerikanske centralbank til trods herfor fastholder sit overordnede syn på inflationsudviklingen.

På onsdag ventes reviderede tal for bruttonationalproduktet i USA at afsløre, at væksten udviklede sig lidt værre end først antaget i første kvartal. En tilbagegang på 1,8 pct. på årsbasis er konsensus ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News - lidt værre end en tidligere meddelt tilbagegang på 1,0 pct.

BRANCHENYT
Læs også