Aktier Europa: Små fald efter et svagt erhvervstillidsbarometer

De europæiske aktiemarkeder ligger mandag eftermiddag med små fald efter den niende uge med fremgang ud af de seneste ti og efter et svagere end ventet erhvervstillidsbarometer for eurozonen. Mineselskaberne bliver til gengæld understøttet af et bedre end ventet kinesisk erhvervstillidsbarometer for Kina, mens Alstom falder efter at General Motors har vundet budkrigen om den franske industrikoncern.

Dax-indekset falder 0,2 pct. til 9968 og Ftse-indekset taber 0,2 pct. til 6814. Det franske Cac-indeks ligger 0,2 pct. lavere i 4531.

BHP Billiton stiger 1,8 pct. til 1936 pence og Rio Tinto løftes 1,6 pct. til 3127,50 pence. De britiske mineselskaber klarer sig godt efter at den kinesiske erhvervstillid (HSBC) overraskede positivt natten til mandag med en stigning til 50,8 i juni i den foreløbige udgave fra 49,4 i maj, hvor analytikerne havde ventet en marginal fremgang til 49,7 i juni.

Alstom falder 1,6 pct. til 27,55 euro efter at amerikanske General Electric vinder budkrigen om den franske industrikoncerns energiaktiver, men den franske stat vil dog overtage en andel på 20 pct. i Alstom fra franske Bouygues. Bouygues frasalg giver General Motors mulighed for at gennemføre det største opkøb nogensinde.

Repsol ligger 0,5 pct. lavere i 19,53 euro, Eni stiger 0,5 pct. til 20,04 euro og Galp taber 0,6 pct. til 13,63 euro. Det spanske finanshus Santander ændrer anbefaling på en række sydeuropæiske olieselskaber, hvor spanske Repsol bliver hævet til køb fra hold, italienske ENI sænkes til undervægt fra hold og portugisiske Galp sænkes til hold fra køb. Finanshuset vurderer, at hvis de integrerede olieselskaber troede at nuværende eller højere oliepriser var bæredygtige på mellemlang eller lang sigt, så ville de kommentere mindre på behovet for at skære omkostningerne og måske være mere optimistiske med hensyn til de sektordækkende indtjeningsforventninger.

Santander falder 0,3 pct. til 7,82 euro. Den spanske storbank Santander har aftalt at købe General Electrics Money Bank AB, der er forbrugerfinansieringsdivisionen for GE Capital i Sverige, Danmark og Norge, for cirka 700 mio. euro.

De foreløbige tal for PMI-erhvervstillidsindikatoren for eurozonen for juni viste for industrien et fald til 51,9 fra 52,2 for måneden forinden. Her ventede økonomerne en fastholdelse på 52,2.

BRANCHENYT
Læs også