Aktier USA: Stilstand fra start

Der bliver ikke taget nogen tunge positioner fra start på det amerikanske aktiemarked mandag. Udsigten til et par nøgletal hurtigt efter markedets åbning og den fortsatte uro i Irak holder investorerne fra knapperne.

Fra start falder Dow Jones med 0,1 pct., mens både S&P500 og Nasdaq ligger uændret.

Mandag bød fra start på positive erhvervstillidstal, PMI-indekset, fra Kina, men de blev hurtigt skudt i sænk, da samme opgørelse for Europa skuffede. Specielt Frankrigs erhvervstillid var kummerlig, mens også PMI-indekset for Tyskland skuffede.

Ud over PMI-indeksene er der fortsat usikkerhed om situationen i Irak, hvor den militante milits ISIL fortsat sidder på store dele af landet. Det har sendt olieprisen opad.

Blot et kvarter efter åbning kommer der tal for erhvervstilliden, ligeledes målt på PMI-indekset for juni. Her ventes et lille fald til 56,0 i juni fra 56,4 i maj. Kort efter kommer tal for boligmarkedet, hvor der ventes en lille fremgang i antallet af solgte boliger i maj.

Aktionærer i Integrys Energy Group kan glæde sig over, at Wisconsin Energy har lagt et bud på 71,47 dollar per aktie i selskabet bestående af kontanter og aktier.

Det sender Integrys Energy op med 14,0 pct. til 69,61 dollar.

I modsat retning ligger FMC Corporation, der har nedjusteret forventningerne til hele året. Selskabet, der samarbejder med Chr. Hansen inden for biologisk plantebeskyttelse, forudser nu et justeret resultat per aktie i andet kvartal på 0,95-1,05 dollar, mens det tidligere havde ventet et resultat på 1,05-1,15 dollar per aktie.

Det sender aktien ned med 3,8 pct. til 71,90 dollar.

Lululemon Athletica, der gør sig i yogatøj- og udstyr, stiger 3,8 pct. til 41,76 dollar efter lanceringen af en strategiplan, der skal styrke afkastet til aktionærerne.

Blandt de tunge drenge stiger softwaregiganten Oracle med 0,3 pct. til 40,93 dollar efter annonceringen af, at man har lagt et bud på 68 dollar, eller samlet 4,6 mia. dollar, på selskabet Micros, der er specialiseret i computersystemer til restauranter.

BRANCHENYT
Læs også