Aktier: Optur til FLSmidth i fladt C20

Det danske C20 Cap-indeks lukkede mandag uændret i 881,42. FLSmidth-aktien endte i spidsen af eliteindekset efter et bedre end ventet erhvervstillidsbarometer fra Kina og ISS steg også efter at aktien mandag trådte ind i C20-indekset på bekostning af Topdanmark.

- Efter nattens opmuntrende aktivitetstal fra Asien åbnede aktiemarkederne i Europa med stigninger. De tilsvarende tal fra Europa var dog en anden historie, hvor PMI fra Eurozonen kom ud på 52,8 mod forventet 53,4. Tallet fra Europas vækstlokomotiv Tyskland kom ligeledes ud lavere end ventet. De skuffende tal har presset de europæiske aktier, som oven på de skuffende nyheder, vendte fra plus til minus, skrev Nordea mandag eftermiddag.

FLSmidth endte mandag med en stigning på 2,8 pct. i 318 kr. efter bedre end ventede erhvervstillidstal fra Kina. Den kinesiske erhvervstillid (HSBC) overraskede positivt natten til mandag med en stigning til 50,8 i juni i den foreløbige udgave fra 49,4 i maj, hvor analytikerne havde ventet en marginal fremgang til 49,7 i juni.

ISS steg 0,7 pct. til 194,40 kr. efter at serviceaktien mandag blev tilføjet C20-indekset på bekostning af Topdanmark-aktien.

Carlsberg steg 1,0 pct. til 581 kr. Finanshuset Sanford Bernstein pointerede, at de europæiske bryggerier viste forbedringer i første kvartal og det ventes at fortsætte ind i andet kvartal. Finanshuset gentog anbefalingen outperform og kursmålet 860 kr. på Carlsberg-aktien.

A.P. Møller - Mærsk's B-aktie steg 0,2 pct. til 13.350 kr. efter fredagens fald på 1,8 pct. Moodys udsendte en meddelelse fredag, hvor kreditvurderingsbureauet skrev, at franske CMA CGMs og Mærsks rating ikke vil blive påvirket af den kinesiske afvisning og efterfølgende ufbrydelse af tonnagesamarbejdet P3. Moodys nævner dog, at begivenheden er kredit negativ i deres øjne, da det have givet lavere enhedsomkostninger med tonnagesamarbejdet.

Vestas modtog en ordre på 10 V112-3,3 MW-vindmøller på samlet set 33 MW til Fuat RES-vindmølleparken i Tyrkiet. Ordren er den femte og sidste del af rammeaftalen på 207 MW, der blev annonceret den 7. marts 2014 mellem Vestas og Borusan EnBW. Vestas-aktien sluttede mandagen med et fald på 0,1 pct. i 279 kr.

Novo Nordisk lukkede 0,6 pct. lavere i kurs 252 kr. Medicinalselskabet udsendt lørdag en pressemeddelelse, hvor Novo Nordisk skriver, at et fase 3 studie viser, at Liraglutide 3 mg (mod fedme) viser betydeligt vægttab samt en positiv effekt i henhold til hjertekarsygdomme hos overvægtige patienter.

Bang & Olufsen fortsatte fremgangen og steg med 2,1 pct. til 72,50 kr. efter at aktien fredag steg 7,6 pct. Elektronikproducenten gennemførte i sidste uge kapitalforhøjelsen på 3.927.043 nye aktier i en private placement til 66 kr. per aktie.

BRANCHENYT
Læs også