Obligationer: Renten presset af sløje tal

Den danske rente dykkede mandag sammen med sine europæiske ækvivalenter, da ellers pæne nøgletal for Kina og USA ikke kunne opveje dystert nyt fra eurozonen.

Status blev et fald i den toneangivende 10-årige danske rente målt på 1,5-23'eren på 3 basispoint til 1,34 pct. Samme tendens blev set i Tyskland, hvor renten faldt til 1,32 pct., mens også renterne i Sydeuropa satte sig.

Klokken ni viste PMI-barometeret over indkøbschefernes tillid i Tyskland en dårligere udvikling end ventet i juni. For servicesektoren faldt PMI'en til 54,8 mod indeks 56,0 måneden før, viste opgørelsen fra analysehuset Markit. Indekset for fremstillingsindustrien var på 52,4, hvor økonomerne regnede med indeks 52,5, efter at det hed 52,3 i maj.

Lignende tal for Frankrig og Eurozonen viste samme tendens.

Over middag kunne det amerikanske PMI-indeks vise en pæn fremgang til 57,5 i juni med ventet 56,0. Samtidig steg salget af eksisterende boliger til 4,89 mio. mod ventet 4,74 mio.

- Det tyder på en meget stærk udvikling i efterspørgslen efter industriens produkter. Produktionsindekset steg til 61, hvilket også er et meget stærkt niveau. Beskæftigelsen forblev på 53,8, hvilket er lidt overraskende i lyset af den meget stærke udvikling i produktionen. Industrien må virkeligt forbedre produktiviteten i øjeblikket, skrev Jyske Bank i en kommentar til tallene, der dog ikke rykkede nævneværdigt ved de europæiske renter.

Senere på ugen kommer der tal for det amerikanske BNP i første kvartal samt tal for inflationen i USA.

BRANCHENYT
Læs også